Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistöpalvelualan lakko näkyy kaupungin toiminnoissa – tilat ja palvelut pysyvät auki

23.3.2023

Kiinteistöpalvelualan lakko vaikuttaa kaupungin tilojen siivoamiseen torstaina ja perjantaina. Kaikki tilat ja palvelut pysyvät kuitenkin auki ja toimivat lakosta huolimatta.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kiinteistötyönantajat ry:n välisissä neuvotteluissa keskiviikkona ei syntynyt sopua alan palkoista ja työehdoista. Kiinteistöpalvelualan lakko alkoi torstaina 23.3. kello 0.00 ja päättyy perjantaina 24.3. klo 24.00.

Lakko näkyy myös Oulun kaupungin toiminnassa torstaina ja perjantaina. Oulun kaupungin tilat ja palvelut, kuten liikuntapaikat, koulut, kirjastot ja kulttuurilaitokset, pysyvät auki ja toimivat lakosta huolimatta.

Lakko vaikuttaa puhtauspalveluihin: palveluissa tulee olemaan laajoja puutteita ja kohteita jää siivoamatta. Kuitenkin esimerkiksi Oulun uimahallien siivous ei kuulu lakon piiriin eli uimahallit siivotaan normaalisti.

Ateriapalveluihin lakko vaikuttaa välillisesti ja esimerkiksi koulu- ja päiväkotiruokailussa joudutaan osin käyttämään kertakäyttöastioita.

Kiinteistönhoidon tavanomaiset akuutit tehtävät pystytään pääosin hoitamaan. Erillisiin palvelupyyntöihin reagointi tapahtuu viiveellä.

Kiinteistöpalvelualan lakon piirissä on noin 25 000 työntekijää 16 yrityksessä Suomessa. Lakon ulkopuolelle on rajattu erikoissairaanhoidon kirurgisiin toimenpiteisiin liittyvät siivoustyöt, elintarviketeollisuuden toimipaikat, joissa on eläinten teurastustoimintoja sekä ydinvoimaloiden siivous- ja kiinteistöhuollon työt.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupungin kohteita jää torstaina ja perjantaina siivoamatta kiinteistöpalvelualan lakon takia. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta