Siirry suoraan sisältöön

Kiinnostaako vaikuttaminen omiin ja kaupungin asioihin? Nuorisovaaleihin haetaan juuri nyt ehdokkaita

1.9.2022

Nuorisovaltuusto tuo Oulussa kuuluville 15–19-vuotiaiden nuorten äänen. Marraskuussa pidettäviin nuorisovaaleihin haetaan juuri nyt ehdokkaita.

Oulussa toimii nuorisovaltuusto ONE, jossa on jäseninä n. 15–19-vuotiaita oululaisia tai Oulussa opiskelevia nuoria. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotisen toimikautensa vuoden 2023 alussa. Ehdokasasettelu seuraaviin nuorisovaaleihin on avattu tänään.

”ONEn tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on tarkoitettu kaikenlaisille nuorille, joilla on halua vaikuttaa itselleen tärkeisiin tai nuorten asioihin yleensä, olivatpa ne paikallisia, valtakunnallisia, isoja tai pieniä. Mukaan tullakseen nuorella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta toiminnasta. Nuoret perehdytetään toimintaan, ja nuorisovaltuustolla on oma ohjaaja tukena koko toimintakauden ajan”, selvittää osallisuusvalmentaja Noora Mäkinen Oulun kaupungin nuorisopalveluista.

Nuorisovaltuusto on tarkoitettu kaikenlaisille nuorille, joilla on halua vaikuttaa itselleen tärkeisiin tai nuorten asioihin yleensä, olivatpa ne paikallisia, valtakunnallisia, isoja tai pieniä.

Nuorisovaltuustoon valitaan 24 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä.

Nuorisovaltuustoon voi hakea mukaan asettumalla ehdolle nuorisovaaleissa. Ehdolle voi asettua 1.9.–31.10. täyttämällä ehdokaslomake nuorisovaalisivustolla.

Nuori voi asettua ehdolle, jos on syntynyt vuosina 2003–2007 (15–19-vuotiaat) ja asuu tai opiskelee Oulun alueella (Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulussa, Oulunsalossa, Yli-Iissä tai Ylikiimingissä).

Äänestäminen Oulun nuorisovaaleissa tapahtuu 16.–25.11. 2022 pääsääntöisesti oppilaitoksissa. Äänioikeutettuja ovat 13–19-vuotiaat oululaiset ja Oulussa opiskelevat nuoret. Vuoden 2022 nuorisovaaleissa äänioikeus on vuosina 2003–2009 syntyneillä.

Sähköisen äänestyksen toteuttaa e-Vaali.fi. Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin perusopetus- ja nuorisopalvelut. Nykyinen nuorisovaltuusto ONE jalkautuu oppilaitoksiin nuorisovaalien tiimoilta. 

Lisätietoja ehdokkaaksi asettumisesta ja äänestämisestä nuorisovaaleissa löytyy nuorisovaalisivustolta www.nuortenoulu.fi/nuorisovaalit sekä Nuorten Oulun somekanavilta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuorisovaaleissa äänestetään marraskuussa, mutta ehdokasasettelun aika on nyt. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta