Siirry suoraan sisältöön

Kiinnostaako dj-meiningit tai bänditouhut? Oulu Urban Culture järjestää maksuttomia työpajoja kesäkuussa

30.5.2021

Oulu Urban Culture järjestää nuorille maksuttomia työpajoja. Kesäkuussa tarjolla on kaikille dj- ja bänditoiminnasta kiinnostuneille muutaman päivän pikakursseja.

Työpajat toteutetaan kesäkuussa, jolloin ensin on vuossa dj-paja, jossa kolmen päivän ajan opetellaan soittamisen perustaidot, tutustutaan erilaisiin soittolaitteisiin, ohjelmiin ja soittotekniikoihin sekä kehitetään yksilöllistä tyyliä DJ:nä. Työpajassa käydään läpi myös DJ-työhön liittyviä erityispiirteitä kuten yrittäjyys, luvat ja markkinointi.

Työpaja on suunnattu 18–29-vuotiaille oululaisille. Etusijalla ovat työttömät työnhakijat, vaikka mukaan voivat hakea muutkin.

”Työpajaan otetaan 10 osallistujaa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla, kiinnostus aiheeseen riittää”, kertoo projektipäällikkö Heikki Myllylahti.

Kurssin vetäjinä toimivat The Sesh Finland -kollektiivin DJ SMU ja DJ 1uan, joilla molemmilla on pitkä tausta soittamisessa. DJ-työpajassa he tuovat kurssiin yksilölliset soittotyylinsä sekä ammattitaitonsa osallistujien saataville.

Bändityöpajassa hiotaan vaikka biisejä

Nyt on myös bändeillä mahdollisuus hioa sovituksia ja saada ammattilaisen vinkit bändin uralla etenemiseen. Maksuttomassa kaksipäiväisessä työpajassa keskitytään bändin omien kappaleiden sovitusten hiomiseen, soittamiseen sekä ulkomusikaalisten asioiden suunnitteluun, vastuualueiden jakamiseen ja toteuttamiseen.

Bändityöpajan vetää oululaislähtöinen ammattirumpali ja pedagogi Jeremia Kangas. Tällä hetkellä Jeremia vaikuttaa Tallinnan, Helsingin ja Oulun musiikkikentällä niin bänditoiminnan, musiikkibisneksen kuin opetustyönkin parissa.

Työpajat toteutetaan osana Urban Boost (ESR) -hanketta ja ne on suunnattu 18–29-vuotiaille oululaisille.

DJ-työpaja, to–la 10.–12.6.2021, to ja pe klo 15.30–20.30, la klo 12–18. Haku: 31.5.2021 klo 12.00. Bändityöpaja, to–pe 17.–18.6.2021 klo 15.30–20.30. Haku: 4.6.2021 klo 12.00.

Lisätietoja tästä linkistä

Vielä on mahdollista ilmoittautua mukaan dj- tai bändityöpajoihin. Kuva: Santeri Keränen

Lue myös

Lue lisää aiheesta