Kiertuetukea pohjoissuomalaisille yhtyeille ja esiintyjille Arctic Pulselta

Mieskuoro Huutajat esiintyi Nordlys-festivaalilla Tromssassa tammikuussa 2020. Kuvaaja: Marius Fiskum.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ulkomaille tähyävillä artisteilla ja esiintyjillä on mahdollisuus aloittaa kansainvälistyminen lähialueilta, sillä yhteispohjoismainen Arctic Pulse -hanke myöntää kiertuetukea Pohjoiskalotin alueelle suuntaaville muusikoille.

Haku on avoin kaikille musiikin tyylilajeille klassisesta populaarimusiikkiin. Kiertueen ajankohta voi sijoittua pandemian jälkeiseen aikaan siten, että esiintymiset ovat ennen kesäkuun 2021 loppua.

Hakemuksessa tulee esittää alustava suunnitelma kiertueesta budjetteineen, aikatauluineen ja tapahtumapaikkoineen tai festivaaleineen. Tukea voi hakea pohjoisen Norjan ja Ruotsin alueella tapahtuvien konserttikiertueiden matka- ja majoituskustannuksiin, esiintymispalkkioihin ja muihin mahdollisiin tuotantokustannuksiin.

Aiesopimus konserttipaikan tai festivaalin kiinnostuksesta ja osallistumisesta kustannuksiin on eduksi. Hyväksytyt kulut maksetaan toteutuneita kustannuksia vastaan kiertueen jälkeen. Hakijana voi olla joko esiintyjä, bändi, orkesteri itse tai ryhmän kiertueesta vastaava tuottaja, manageri tai ohjelmatoimisto. Haku on avoinna 30.6.2020 saakka.

Arctic Pulse ei vastaa kiertueiden tuotantojärjestelyistä, vaan hakijan tulee itse suunnitella ja tuottaa kiertue.

Lisätietoja: bit.ly/arctic-pulse-kiertuetuki