Siirry suoraan sisältöön

Kierrätyskeskus 10 vuotta – työtoimintaa hyvinvointipalveluissa ohjatusti ja aidossa työympäristössä

2.3.2022

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa tehdään ainutlaatuista työtä kuntouttavan työtoiminnan, erityisryhmien työtoiminnan ja työkokeilun parissa aidossa työympäristössä kierrätyskeskuksessa ja sen myymälässä.

Kymmenen vuotta sitten jätehuollosta asumis- ja päiväpalvelujen vastuulle siirtynyt kierrätyskeskustoiminta tarjoaa monipuolisia avustavia työtehtäviä kerrallaan yli 30 oululaiselle asiakkaalle.

Perinteisestä työtoiminnasta poiketen Oulun kierrätyskeskuksessa työtehtävät suoritetaan julkisessa myymäläympäristössä, missä asiakaspalvelua voi harjoittaa omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan.

Kierrätyskeskuksessa työskentelevät ohjaajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joiden tehtäviin kuuluu työtoiminnan ohjauksen lisäksi kierrätysmyymälän hoitaminen ja asiakaspalvelutilanteissa avustaminen.

Kierrätyskeskuksesta lähtee vuosittain maksusitoumuksen turvin paljon huonekaluja ja kodin tarvikkeita hyötykäyttöön yksityiskoteihin. Pientavaraa ja materiaaleja on lahjoitettu kaupungin omiin yksiköihin kuten päiväkoteihin ja käsityö- tai kulttuuritempauksiin. Lahjoitustoiveista voi sopia etukäteen yksikön tiimivastaavan kanssa.

Kierrätyskeskuksen myymälästä löytyy edullisesti käyttökelpoista tavaraa. Hyväkuntoista käyttötavaraa otetaan myös vastaan myymälän aukioloaikoina.

Kuluvalla viikolla, eli viikolla 9. myymälässä asioiville tarjotaan makeisia ja kaikkien kävijöiden kesken arvotaan lahjakortteja kierrätysmyymälään kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi.

Lisätietoa löydät Oulun kierrätyskeskuksen verkkosivuilta.

Juhlavuoden kunniaksi työtoiminta on myös kerännyt asiakaspalautetta. Ohessa muutama poiminto palautteista:

”Vuorokausirytmi tuli säännölliseksi, huomasin että pystyn vielä töihin monen työttömyysvuoden jälkeen”

”Motivaatio itsensä kehittämiseen ja opiskeluun palautui, sain helpotusta sosiaalisten tilanteiden pelkoon”

”Tavoitteeni toteutui hyvin, työtoiminnassa oli tekemistä ja se toi sisältöä arkeen ja auttoi pysymään päihteettömänä”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kierrätyskeskuksen myymälä Oulussa.
Tällä viikolla Kierrätyskeskuksessa asioiville tarjotaan makeisia ja kaikkien kävijöiden kesken arvotaan lahjakortteja kierrätysmyymälään. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta