Siirry suoraan sisältöön

Kevät tuo tietöitä OYSin ympäristöön – alueella liikkujilta pyydetään tarkkaavaisuutta

10.5.2022

OYSin uuden sairaalan rakentaminen etenee kevään ja kesän aikana liikennejärjestelyjen ja pihatöiden pariin. Ennen kun saadaan valmista, aiheutuu töistä väliaikaista häiriötä sairaala-alueella liikkuville.

OYSin uuden sairaalan työmaan läheisyydessä tehdään näistä viikoista alkaen uuden sairaalan rakentamiseen liittyviä töitä, joista aiheutuu poikkeusjärjestelyjä Kajaanintieltä Aapistielle ja siitä edelleen OYSin piha-alueelle johtavalle tieosuudelle. Tien ali kaivetaan uuden sairaalan sähkökaapeleita, minkä vuoksi liikenne ohjataan väliaikaisesti poikkeusreitille. Työt ovat alkaneet valmistelevilla töillä maanantaina 9. toukokuuta.

Kulku sairaala-alueelle on mahdollista töiden ajan, mutta työt voivat aiheuttaa alueelle ruuhkaa. Paikalla on kiireisimpinä aikoina liikenteenohjaus ohjaamassa liikennettä.

Osa töistä jatkuu syksyyn

Poikkeusjärjestelyt jatkuvat Kajaanintien suunnasta OYSiin tultaessa kesäkuusta alkaen, kun Kajaanintien ja Aapistien risteysalueella aloitetaan uuden sairaalan liittymien rakentaminen. Työt jatkuvat syyskuulle saakka.

Ajoväylät sairaala-alueelle ovat töiden ajan käytössä, vaikka liikenne kulkee ajoittain poikkeusreittejä pitkin. Työt tulevat vaikuttamaan myös kevyen liikenteen kulkureitteihin risteysalueen läheisyydessä. Kulkureitit merkitään alueelle opastein. Asiasta tiedotetaan lisää lähempänä niiden alkamisajankohtaa.

Sairaalan länsipuolella muutoksia

Myös sairaala-alueen länsipuolella liikkuville on tiedossa muutoksia kulkureitteihin. OYSin sädehoidon yksikön uudisrakennuksen valmistumiseen liittyvät piha- ja tietyöt tuovat poikkeusjärjestelyjä Kiviharjunkujan ympäristöön kesäkuusta alkaen. Myös avohoitotalon edustalla tehdään kesän aikana asfaltointitöitä. Töiden aikataulusta tiedotetaan tarkemmin kesän aikana.

Kaikilta sairaala-alueella liikkuvilta pyydetään tarkkaavaisuutta, sillä alueella liikkuu paljon raskasta liikennettä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaikilta sairaala-alueella liikkuvilta pyydetään tarkkaavaisuutta, sillä alueella liikkuu paljon myös raskasta liikennettä. Kuva: Oys

Lue myös

Lue lisää aiheesta