Siirry suoraan sisältöön

Keskustakirjaston määrä olla valmis 2025 – nyt etsitään uudistetulle kirjastolle jo nimeä

24.2.2022

Oulun kaupungin kirjastossa on alkamassa peruskorjaus ja se avautuu uudistuneena asiakkaille vuonna 2025. Uudelle rakennukselle etsitään nyt nimeä, joka olisi tarkoitus julkistaa toukokuussa.

Peruskorjauksen jälkeen kirjaston tavoitteena on palvella vuosittain miljoonaa kävijää ja tarjota kaupunkilaisille entistäkin laadukkaampia ja monipuolisempia kirjastopalveluja. Asiakastiloja laajennetaan neljänteen kerrokseen. Peruskorjattuun kirjastoon sijoitetaan myös uusi lasten kulttuurikeskus.

Uudelle kirjastolle etsitään nyt nimeä. Lopullisen valinnan nimestä tekee Oulun kaupunki. Valinta julkistetaan 7. toukokuuta pääkirjaston 40-vuotisjuhlien yhteydessä. Nimikilpailuun kannattaa osallistua, sillä palkintona lippupaketti kaupungin kulttuuri- tai liikuntakohteisiin, jonka arvo noin 70 euroa.

Pääkirjasto muuttaa väistötiloihin vuoden 2022 aikana. Pääkirjaston väistötilat tulevat ydinkeskustaan Pekurin kortteliin 2. kerrokseen, entisen Stockmannin tiloihin.

Kirjaston nimikilpailuun voi osallistua tästä linkistä 14. maaliskuuta asti.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta