Siirry suoraan sisältöön

Kesäyrittäjä-ohjelma starttaa taas Oulussa

10.6.2021

Yli 50 rohkeaa nuorta on lähtenyt mukaan toteuttamaan unelmiaan yrittäjyyden parissa Kesäyrittäjä-ohjelmassa, joka alkoi toukokuussa yrittäjyyskoulutuksen merkeissä.

Koulutuksessa kesäyrittäjät saivat kuulla alan ammattilaisilta erilaisista yrittäjyyteen liittyvistä sisällöistä, kuten yritysmuodoista, palvelumuotoilusta, tuotteistamisesta ja markkinoinnista. Vierailevat yrittäjät kertoivat omia inspiroivia yritystarinoitaan, jotka saivatkin kiitosta kesäyrittäjien osalta.  

Kesäyrittäjät tarjoavat monipuolisia palveluita siivouksesta sukututkimukseen. Tänä vuonna myös kestävän kehityksen teemat näkyvät erityisesti koru- ja vaatetusalan yrityksissä. Yritystoimintaa boostaa kaupungin tarjoama 320 euron arvoinen kesäyrittäjäseteli, jonka yrittäjä voi käyttää esimerkiksi toiminnan aloituksen kuluihin.  

Tässä jutussa kolme yrittäjää, Katariina Mankinen sekä ryhmäyrittäjät Olivia Eklund ja Senni Pohjanen kertovat ajatuksistaan ohjelmaa ja yrittäjyyttä kohtaan.

Yrittäjät kertovat syitään osallistumisensa takana.  

”Lähdimme mukaan, koska yrittäjyys kiinnosti, ja tämä tuntui helpolta tavalta kokeilla sitä”, sanovat Olivia Eklund ja Senni Pohjanen.

Katariina Mankinen lähti mukaan, koska näin avautui tilaisuus laajentaa omaa toimintaa.   ”Päätin lähteä mukaan, koska suunnitelmissani ja haaveissani oli muutenkin alkaa tekemään kuvaushommia jo viime vuoden puolella perustamani yrityksen kautta”, Katariina Mankinen kertoo.  

Omista ideoista totta

Yrittäjillä on erilaisia ideoita, joita he lähtevät toteuttamaan kesän aikana.   

”Yritysideanani on tuottaa erilaisia valokuvauspalveluita aina hääkuvauksista, valmistujais- ja perhekuvausten kautta retkikuvauksiin. Tavoitteena on nauttia kesästä kuvaushommien kautta, kehittyä valokuvaajana ja saada vangittua muille ihmisille tärkeitä hetkiä kuviin. Tavoitteena on myös nettisivujen avaaminen, mikä tapahtuu ihan lähiaikoina”, Mankinen kuvailee.

Sennin ja Olivian ideat olivat myös todella mielenkiintoisia. 

”Ideanamme on toteuttaa pakohuoneen kaltainen mysteeripeli kesän aikana niin lautapeli-, kuin livepelin muodossa. Halusimme tehdä lautapeliversion, sillä koemme, että lautapelit ovat mukava, ihmisiä yhteen tuova aktiviteetti, joka on jäänyt vähän pois kaiken siirtyessä digimuotoon. Livepelin taas pyrimme toteuttamaan kesän lopussa, mikäli löydämme sen järjestämiseen sopivat tilat.” 

Kolme mentorointia kesän aikana

Yrittäjät osallistuvat yhteensä kolmeen mentorointiin kesän aikana. Ensimmäisen mentoroinnin aikana kartoitetaan yhdessä kesän tavoitteita ja yritystoiminnan seuraavia askeleita. Kommentit mentoroinneista ovat olleet myönteisiä. 

”Ensimmäisestä mentoroinnista jäi niin positiivinen fiilis! Mentoroinneista saa tukea ja kannustusta omiin ideoihin sekä lisäksi kehitysideoita”, iloitsee Katariina Mankinen.  

”Mentorointeja on ollut vasta yksi, mutta siitä saimme ainakin varmuuden siitä, että tarvittaessa voi kysyä apua ja kaikkea ei tarvitse osata heti”, Senni ja Olivia lisäävät.  

Kesäyrittäjä-ohjelmaan kuuluu erilaisia tapahtumia, joista ensimmäinen on kesäyrittäjien verkostoitumiseen suunnattu piknik.

”Odotamme innolla tältä kesältä, että tapaisimme myös muita yrittäjiä. Mahdolliset yhteistapahtumat kuulostavat hauskoilta. On myös mielenkiintoista nähdä, voisiko yrittäjyys olla se oma juttu”, tytöt toteavat.

Kesäyrittäjä-ohjelmaa toteuttaa Talous ja nuoret TAT yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös viime vuoden toritapahtumassa pääsivät nuoret kesäyrittäjät tarjoamaan tuotteitaan. Kuva: TAT

Lue myös

Lue lisää aiheesta