Siirry suoraan sisältöön

Kesätyösetelituen eAsiointi nopeuttaa tuen saamista

29.6.2020

Kesätyösetelituen on voinut hakea sähköisessä palvelussa 10.6.2020 alkaen. Työnantajia suositellaan jättämään tänä vuonna hakemukset eAsiointi-palveluun, sillä sähköinen asiointi nopeuttaa hakemusten käsittelyä ja tuen maksamista.

”On ollut hienoa aloittaa uudenlainen palvelu yhteistyössä työnantajien kanssa. Tämä on oikein toivottu digiloikka molempien osapuolten kannalta. eAsioinnin avulla pyrimme poistamaan paperityön molemmilta osapuolilta”, taustoittaa palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Jotta kesätyösetelituki voidaan maksaa, työnantajan tulee kuulua tai hakeutua ennakkoperintärekisteriin.

Oulun kaupunki tukee työnantajaa kesätyösetelinuoren palkkakustannuksissa 320 eurolla. Tuki maksetaan, kun yritys tai yhdistys palkkaa kesätyösetelillä oululaisen 15–17-vuotiaan nuoren töihin kahdeksi viikoksi kesäkaudella 1.5.–30.9.2020. Työllistävän yrityksen tai yhdistyksen tulee toimia Oulussa, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella tai Tyrnävällä. Lisäksi työnantajalla tulee olla Y-tunnus.

Hammarin Sähkössä kehutaan eAsioinnin helppoutta

Hammarin Sähkö on työllistänyt kesätyösetelinuoria jo lähes kymmenen vuotta. Yrityksessä on useita nuoria töissä tänäkin kesänä. He ovat tarpeen, kun vakituinen henkilöstö viettää kesälomaansa.

”Nuoret esimerkiksi avaavat ja tarkistavat lähetykset, laittavat valaisimia esille ja järjestelevät varastoa”, kuvailee toimitusjohtaja Kristina Fredriksson.

Fredriksson on jo tehnyt kaupungille ensimmäisen eAsiointi-hakemuksen ja kehuu palvelun sujuvuutta.

”Tuen hakeminen oli todella kätevää. Missään vaiheessa ei tarvinnut epäröidä, mitä tehdä. Hommaan tarvitsee vain tietokoneen tai tabletin nettiyhteydellä ja pyydetyt liitteet skannattuina. Paluuta paperihakemukseen ei ole”, sanoo Kristina Fredriksson.

Kesätyösetelistä ja e-Asioinnista Oulun kaupungin verkkosivuilla

Vero.fi-sivuilla tietoa ennakkorekisteristä

Sähköiset hakemukset mahdollistava eAsiointi-palvelu on kehitetty yhteistyössä BusinessOulun, Oulun Digin ja Monetra Oulu Oy:n kanssa.

juttua päivitetty 1.7. Pääkuva vaihdettu.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jo neljännessä polvessa Hammarin Sähköä luotsaava Kristina Fredriksson työllistää säännöllisesti kesätyösetelinuoria ja kehuu eAsiointia näppäräksi palveluksi.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta