Siirry suoraan sisältöön

Kesätouhuja ja lämmintä ruokaa kouluikäisille Lämsänjärven leirikeskuksessa

15.5.2021

Ilmoittautuminen Karjasillan seurakunnan Lastenpäiville on käynnissä. Lastenpäivät ovat päiväleirejä, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden turvalliseen ja leppoisaan ajanviettoon arkipäivisin.

Tänä vuonna toiminta on suunnattu oululaisille 2011–2014 syntyneille 7–10-vuotiaille lapsille. Tarkoituksena on tukea perheitä, joissa lapset voisivat muuten viettää päivät itsekseen vanhempien ollessa töissä, mutta mukaan ovat tervetulleita myös lapset, joiden vanhemmat ovat kotona.  Koronaepidemian vuoksi tänä kesänä toimitaan ulkona, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa.

Osallistujamäärä on rajattu 40 lapseen, ruokailut tapahtuvat turvavälit huomioiden pienissä ryhmissä ja käsienpesua ja siivousta on tehostettu. Toimintaan saa tulla mukaan vain täysin oireettomana. 

Lastenpäivien ohjelmaan kuuluu vapaata leikkiä ja ohjattua tekemistä, kuten askartelua ja pelaamista ja sään salliessa pääsee myös uimaan ja soutelemaan. Päivän päätteeksi kokoonnutaan yhteiseen hetkeen, johon kuuluu pieni hartaus ja muun muassa musiikkia ja tietovisoja.

Pitkät perinteet  

Ohjaajina toimivat Karjasillan seurakunnan omat lastenohjaajat. Lisäksi apuna on myös kesäsetelinuoria.  Lastenpäiviä on järjestetty Oulun ev.lut. seurakunnissa jo yli 50 vuoden ajan. Viime vuosina toiminta on keskittynyt Lämsänjärvelle. 

Etusijalla ovat Karjasillan seurakunnan alueella asuvat. Toiminta on maksutonta ja lapsille tarjotaan lämmin ateria. Pienille koululaisille suunnattu toiminta järjestetään 7. 6.–2.7. arkipäivisin kello 9–14 Lämsänjärven kaupunkileirikeskuksessa, Hiihtomajantie 2, lukuun ottamatta juhannusaattoa 18.6. 

Lastenpäiville ilmoittaudutaan Oulun seurakuntien nettisivuilla: www.oulunseurakunnat.fi/lastenpaivat.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lastenpäivien ohjelmaan kuuluu vapaata leikkiä ja ohjattua tekemistä, kuten askartelua ja pelaamista ja sään salliessa pääsee myös uimaan ja soutelemaan. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta