Siirry suoraan sisältöön

Kesäkukat saapuvat oululaisten iloksi – osa jaetaan istutuslaatikoista kaupunkilaisille

19.6.2021

Kesäkukat ovat saapuneet Oulun kaupungin taimistolle. Yhteensä noin 10 000 kukkaa odottaa istutustaan eri puolille kaupunkia. Osa taimistolla odottavista kukista istutetaan laatikoihin Rotuaarille, keskustan puistoihin sekä Ylikiimingin, Kiimingin, Oulunsalon, Haukiputaan ja Yli-Iin keskustoihin. Lisäksi kukkia istutetaan maaryhmiin eri puolille kaupunkia.

Kaupunki kasvattaa itse kesäkukkia Hupisaarten kasvihuoneilla. Pelargoniaa ja petunioita sisältävät kukkapylväät ovat jo paikoillaan maastossa. Rungolliset verenpisarat on talvetettu kasvihuoneella. Ne ovat ilahduttaneet kaupunkilaisia jo useamman kesän ajan.

”Tänä vuonna istutettavia lajikkeita on noin 40 erilaista. Käytämme hyväksi havaittuja kasveja, esimerkiksi daaliaa, markettaa ja samettikukkaa, mutta kokeilemme myös uusia lajikkeita kuten erilaisia heiniä.  Istutukset ovat tänä vuonna värikkäitä: pinkin, sinisen ja lilan eri sävyjä sekä limenvihreää, keltaista ja oranssia”, kertoo työnsuunnittelija Saila Määttä Oulun Infralta.

”Kesäkukkasuunnitelmat ja -tilaukset on tehty jo viime vuoden puolella. Nyt on mukava hetki, kun saamme kukat maastoon kaupunkilaisten iloksi.”

Istutuslaatikoista poistettavat orvokit jaetaan kaupunkilaisille juhannusviikolla. Orvokkeja voi käydä hakemassa omiin astioihin Veturiaukiolta tiistaina 22. kesäkuuta kello 9-11 ja 23. kesäkuuta ja Hollihaan venesataman parkkialueelta kello 9-11.

Kaikki kesäkukat ovat paikoillaan maastossa juhannukseen mennessä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupungintalo on perinteisesti koristettu kauniisti kesäisin kukkaloistolla. Kuva:arkisto

Lue myös