Siirry suoraan sisältöön

Kesä ei sovi suomalaiselle

28.8.2020

Käykö meille sittenkin marraskuu heinäkuuta paremmin?

Tietoisena vastalauseiden myrskystä olen vältellyt kertomasta näkemystäni ääneen. Tiedostan, että mielipiteeni ei ole hyvin suosittu. Täytän kuitenkin tänä syksynä jo niin monta vuotta, että minulla on enää hyvin vähän mitään pidäkkeitä.

Väitän, että kesä ei sovi suomalaiselle. Kesä on suomalaiselle aivan liian lyhyt pyhäpäivä, jonka aikana synti on sallittua ellei jopa oletettua.

Varsinkaan kaikkein konservatiivisimpana kesäajanjaksona heinäkuussa ei tunnisteta mitään rajoituksia turvaväleistä puhumattakaan. Kysykää vaikka kiikeliläisiltä.

Luotettavimpana indikaattorina pidän ambulanssin ääntä. Sitä kuulen kaupunginosassani hyvin harvoin paitsi kesäkuukausina usein.

Muita käytännön tekoja väitteeni tueksi näyttävät olevan malttinsa menettäneet perheet, pahvi- ja tölkkikeskittymät sekä nurmi- että asfalttialueilla, pidäkkeetön kailottaminen ja äänekäs kiroilu, maahan kaatunut maito, joka itkettää sekä luonnollisten tarpeiden täyttäminen näyttävästi julkisilla paikoilla.

Ja kaikki tämä tapahtui, vaikka kesäfestivaalit tänä vuonna vietettiin verkossa.  

Johtopäätöksenä sopisi väittää, että suomalaiselle sopii marraskuu, koska vallaton ulkoilmaelämä alkutalven yössä ei käy edes suomalaiselle.
Mutta asiat eivät etene ihan niinkään.

Eräänä marraskuisena perjantaina olin osallisena melkein kolmessa liikenneonnettomuudessa ilman omaa aktiivisuuttani. Jalkani päälle melkein peruutettiin ja seuraavaksi melkein ajettiin jalankulkijan päälle. Neljän jälkeen iltapäivällä vauhdikas henkilöauto ei pysähtynyt suojatien eteen, minä onneksi pysähdyin. Kyseessä oli ensimmäinen pikkujouluperjantai.   

On kesässä silti jotain hyvääkin.

Uimarannoilla kukoistaa sosialidemokratia: ne ovat kaikille avoimia maksuttomia tiloja missä sallitaan erityyppiset vartalomuodot, vapaamuotoiset asut ja kirjallisuuden alalajit. Vesijettejä mulkoillaan mikä todistaa, että maailmassa on vielä joku roti, vaikka turvavälejä ei enää olisikaan. Uimarannoilla yleensä on.

Elokuussa alkavat avioerot, joihin ei vaikuta koronavirus, mutta kylläkin mennyt kesä.

Syksyn tullen saapuu konsensus. Silloin kaupungin ainoasta relevantista rantakadusta eli torinrannasta tulee taas väljä ja turvallinen kevyen liikenteen kulkuväylä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta