Siirry suoraan sisältöön

Kävijämäärä jälleen noin 100 000 – Lumo houkutteli oululaiset ihastelemaan valotaidetta

21.11.2022

Viikonloppuna järjestetty Lumo-valofestivaali houkutteli jälleen runsaan määrän kävijöitä Oulun keskustaan ihastelemaan valoteoksia. Kävijämäärä pysytteli viime vuoden festivaaliin nähden samalla tasolla eli noin 100 000 kävijässä.

Viikonlopun aikana kiristyneestä pakkassäästä huolimatta yleisöä oli kaikkina festivaalipäivinä runsaasti ulkoilemassa teosreitillä.

Festivaali toi suuren asiakasmäärän myös kaupungin ravintoloihin ja kahviloihin. Lumo innosti ennätysmäärän ravintoloita ja kahviloita osallistumaan festivaaliin Lumo Menulla. Lisäksi festivaalin suosio näkyy myös oheis- ja aluetapahtumina ympäri Oulua aina Lintulammelta Martinniemeen.

”Runsaasta kävijämäärästä syntyi ajoittain jonotusta, mutta siitä huolimatta ihmiset pysyivät hyväntuulisina. Yleisön iloisia reaktioita teosten äärellä on ollut mukavaa seurata”, kertovat festivaalin järjestäjät.

Seuraava valofestivaali järjestetään Oulussa 17.–19.11.2023.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aurora-valoteoksen enkeli oli yksi sykähdyttävimmistä elämyksistä Lumo-valofestivaaleilla. Kuva: Henna Saarenketo

Lue myös

Lue lisää aiheesta