Siirry suoraan sisältöön

Kaupunki myy Stora Ensolle tontit kolmella miljoonalla eurolla – jätti-investointi vaatii tilaa puutavaran varastointiin

14.12.2022

Stora Enso valmistautuu Nuottasaaren tehtaan miljardi-investointiin ostamalla Oulun kaupungilta kaksi tonttia puutavaran varastoalueeksi.

Stora Enso ilmoitti aiemmin syksyllä tekevänsä Oulussa miljardiluokan investoinnin muuttamalla toisenkin vanhan paperikonelinjansa pakkauskartongin tuotantoon. Tuotantolinjan muutos edellyttää puutavaran varastointialueen laajentamista tehdasalueella. Stora Enso tuo varastoon puuta rautateitse.

Kaupunki on neuvotellut Stora Enson kanssa alueella olevien tonttien myynnistä terminaalitoimintoihin, ja yhdyskuntalautakunta päätti kaupasta tiistain kokouksessaan.

Lautakunta päätti myydä Stora Ensolle alueelta kaksi tonttia, joiden yhteispinta-ala on hieman yli 16 hehtaaria. Kauppahinta on reilut kolme miljoonaa euroa. Tontit ovat voimassa olevassa asemakaavassa ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta.

Kauppa on tarkoitus tehdä heti yhdyskuntalautakunnan päätöksen jälkeen. Stora Enso on budjetoinut siihen tämän vuoden talousarvioon investointivaroja, ja se haluaa siksi tehdä kaupat tämän vuoden puolella. Yhdyskuntalautakunnan päätös ei ehdi saada lainvoimaa tämän vuoden puolella, joten kauppakirjaan tehdään purkava ehto sille varalle, että päätös ei saisi lainvoimaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Stora Enson Nuottasaaren-investointi tuo tehtaalle noin 300 uutta työpaikkaa ja sen arvioidaan työllistävän epäsuorasti noin 1500 henkilöä. Kuva: Stora Enso

Lue myös

Lue lisää aiheesta