Siirry suoraan sisältöön

Kaupunki etsii uusia kulttuurin sopimuskumppaneita kaudelle 2022–2024

17.8.2021

Kulttuurikumppaneita haetaan ensimmäistä kertaa julkisella ja avoimmella haulla. Haku uudelle kolmivuotiselle sopimuskaudelle on jo käynnistynyt 16. elokuuta.

Oulun kaupungin kulttuuripalvelut on vuodesta 2006 lähtien solminut määräaikaisia kumppanuussopimuksia ammattimaisesti toimivien kulttuurialan yhteisöjen kanssa.

Kulttuurikumppanit saavat toimintaansa avustusta ja tuottavat kulttuurisisältöjä ja -tapahtumia kaikkien oululaisten ja lähialueiden asukkaiden käyttöön. Sopimustoiminta vahvistaa kulttuuritoimijoiden pitkäjänteistä omaa kehitystyötä sekä yhteistyötä Oulun kaupungin kanssa.

Kulttuurikumppanit muodostavat laaja-alaisen asiantuntijoiden yhteistyöverkoston, jolla on merkittävä rooli kaupungin taide- ja kulttuuritoiminnassa. Sopimuskaudella 2018–2021 kumppaneina on 15 eri taiteenaloja edustavaa yhteisöä, jotka on valittu kumppaneiksi neuvottelumenettelyllä.

Päätöksen tekee kulttuurijohtaja

Kumppanit valitaan hakijoiden ja hakemusten arvioinnin sekä keskinäisen vertailun perusteella. Arviointiryhmään kuuluu Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden eri taiteenalojen ja kulttuurin asiantuntijoita, ja päätöksen tekee kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Kulttuurikumppaneiden valinnat julkistetaan lokakuussa 2021.

Vuoden 2022 alussa alkavalle kolmivuotiselle sopimuskaudelle kulttuurikumppanit haetaan ensimmäistä kertaa julkisella avoimella haulla. Hakuaika on 16.8.–19.9.2021.

Tarvittavat tiedot hakemuksen jättämiseen löytyvät tältä sivulta.

Vuosina 2018-2021 Oulun kulttuurikumppaneita oli kaikkiaan 15, kulttuurin laidalta toiselle. Kuva:arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta