Siirry suoraan sisältöön

Kaupunki asetti myyntiin tukun rakennuksia – taustalla uuden hyvinvointialueen muodostaminen

2.2.2022

Oulun kaupunki laittoi myyntiin yhdeksän hyvinvointipalvelujen ja palo- ja pelastustoimen käytössä olevaa rakennusta. Myynti liittyy uuden hyvinvointialueen perustamiseen.

Oulun konsernijaosto on asettanut myyntiin Kontinkankaan, Tuiran ja Kiimingin hyvinvointikeskukset, Oulun kaupunginsairaalan, Intiön hoivakodin, Ruskonselän paloaseman sekä kaupunginsairaalan ja Tuiran pysäköintitalot.

Myyntiin asettamisen taustalla on uuden hyvinvointialueen perustaminen. Vuoden 2023 alusta lukien kaikki hyvinvoinnin sekä palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset siirtyvät hyvinvointialueen käyttöön kaupungin ja hyvinvointialueen välisellä vuokrasopimuksella.

Mikäli kaupunki myy edellä mainitut rakennukset ja toimitilat, kaupunki vuokraa ne takaisin ennen vuoden 2022 päättymistä. Uuden omistajan ja kaupungin välinen vuokrasopimus siirtyy uuden omistajan ja hyvinvointialueen väliseksi sopimukseksi vuoden 2023 alusta alkaen. Hyvinvointialueella on oikeus irtisanoa sopimukset vuosien 2024 tai 2025 aikana 12 kuukauden irtisanomisajalla.

Konsernijaosto asetti myynnin ehdoksi, että rakennusten takaisinvuokraaminen tapahtuu nykyisellä pääomavuokratasolla; rakennusten myynnillä ei lisätä hyvinvointialueen kiinteistökustannuksia. Varsinainen myynti- ja tontinluovutuspäätös tehdään keväällä erillisellä päätöksellä kilpailutuksen jälkeen.

Myynnissä olevat rakennukset:

  • Kontinkankaan hyvinvointikeskus, Kajaanintie 46 A
  • Kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5
  • Pysäköintitalo kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5 D
  • Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 16
  • Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 12
  • Tuiran hyvinvointikeskus pysäköintitalo, Kangastie 14
  • Intiön hoivakoti, Upseerinkatu 2
  • Kiimingin hyvinvointikeskus, Terveystie 1
  • Ruskonselän paloasema, Tapsitie 4 B

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kontinkankaan hyvinvointikeskus, osoitteessa Kajaanintie 46 A, on yksi myyntiin asetetuista rakennuksista. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta