Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hänninen: Kova ja vahvasti sanominen on lisääntynyt valtuustossa

8.12.2020

Kaupunginvaltuusto kokoontui eilen viimeiseen kokoukseensa, jossa päätettiin muuan muassa seuraavan vuoden talousarvio. Puheenjohtaja Juha Hänninen on tyytyväinen lopputulokseen.

”Kokous oli hyvä ja taloutta saatiin tasapainottua”, Hänninen kertoo.

Valtuusto on kokoontunut korona-aikana etäkokouksiin. Tekniikka on välillä tökkinyt ja uusi kokoustamistapa haastanut. Parempaan suuntaan on kuitenkin menty.

”Tekniikka on tullut parempaan kuntoon. Löydettiin myös nappi, jolla saadaan mikit vaiennettua tarvittaessa.”

Hännisen mukaan valtuuston henki on kohtuullisen hyvä.

”Kova ja vahvasti sanominen on lisääntynyt ja sen suhteen on pieniä haasteita. Uskoisin, että kuukauden takaisesta kokouksesta on otettu opiksi ja se ei tule toistumaan.”

Maailman paras kaupunki

Hänninen kokee, että Oulussa tapahtuu paljon hienoja asioita. Mediatilan tuntuvat kuitenkin saavan ikävät asiat.

”Median kynnys ylitetään, jos tapahtuu jotain ikävää ja huonoa. Jos mediaa seuraa, voi tulla huono mielikuva Oulusta, mutta itse näen asian eri tavalla”, Hänninen kertoo.

”Ouluun rakennetaan paljon, torinranta on tulossa kuntoon ja asemanseudulle tulee monenlaista toimintaa. Lisäksi Ouluun rakennetaan maailman parasta, jopa viisainta, sairaalaa.”

Myös Suomen Liikkuvin kunta -palkinto vuodelta 2019 saa kiitosta.

Oulaisten kriittisyys näkyy lehtien palstoilta. Valtuuston puheenjohtaja ottaa itsekin vastaan monenlaista palautetta eri kanavista.

”Kehittävä palaute on paras palaute. Kriittisen palautteen tarkastan, mistä on kyse ja haluan ottaa opiksi.”

Hänninen uskoo kuitenkin, että suurin osa oululaisista tietää asuvansa maailman parhaassa kaupungissa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta