Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtajan virka hakuun, kelpoisuusvaatimukset hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa

12.9.2022

Maanantai-iltana kokoontunut Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi pitemmittä puheitta kaupunginhallituksen päätösesityksen Oulun kaupunginjohtajan haun aloittamisesta ja hakuehdoista.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan määräaikainen virkasuhde päättyy ensi vuoden huhtikuun alussa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan maanantai-iltana kaupunginhallituksen päätösesityksen, jonka mukaisesti aloitetaan kaupunginjohtajan viran täyttöprosessi.

Hakuvaatimukset ovat entisenlaiset: ylempi korkeakoulututkinto, vahva talous- ja henkilöstöjohtamisen kokemus, hyvä elinkeinoelämän ja julkishallinnon tuntemus, visionäärinen ajattelu, hyvät esiintymis- ja vuorovaikutustaidot sekä hyvä ruotsin ja englannin kielen taito. Eduksi luetaan hyvä kansallinen ja kansainvälinen verkostoituminen ja muu kielitaito.

Myös toimikausi säilytetään entisellään, kuuden vuoden mittaisena.

Esitys meni valtuustossa läpi pitemmittä keskusteluitta. Ainoan puheenvuoron käytti kaupunginvaltuutettu Juha Vuorio (kok), joka esitti, ettei hyvää ruotsin kielen taitoa painotettaisi enää kaupunginjohtajan tai muidenkaan ylempien viranhaltijoiden hakuvaatimuksissa. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan määräaikainen virka loppuu 1. huhtikuuta 2023. Kuva kaupunginvaltuuston kokouksesta 2020. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta