Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtajan valinta etenee valtuustoon – kaupunginhallitukselta ei esitystä valittavasta henkilöstä

29.11.2022

Kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan vaalin seuraavassa kokouksessaan 12. joulukuuta. Asiaa tiistaina käsitellyt kaupunginhallitus ei tehnyt valtuustolle esitystä virkaan valittavasta henkilöstä.

Oulun seuraavan kaupunginjohtajan valinta lähenee kohti loppuhuipennusta.

Kaupunginhallitus ei tiistain kokouksessaan tehnyt valtuustolle esitystä virkaan valittavasta henkilöstä, vaan päätti, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan vaalin kokouksessaan 12. joulukuuta.

Kaksi viikkoa sitten kaupunginhallitus valitsi soveltuvuusarviointeihin nykyisen kaupunginjohtajan Päivi Laajalan ja valtioneuvoston kanslian osastopäällikön, ylijohtaja Seppo Määtän. Valtuustoryhmät saivat myös haastatella heitä maanantaina.

Todennäköisimmin valinta tehdään siis Laajalan ja Määtän välillä, mutta periaatteessa haussa ovat edelleen mukana kaikki hakijat ja suostumuksensa antaneet.

Kelpoisuusvaatimuksena kaupunginjohtajan virkaan on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään vahvaa talous- ja henkilöstöjohtamisen kokemusta, hyvää elinkeinoelämän ja julkishallinnon tuntemusta, visionääristä ajattelua, hyviä esiintymisja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa. Eduksi luetaan hyvä kansallinen ja kansainvälinen verkostoituminen ja muu kielitaito.

Päivi Laajalan nykyinen virkakausi päättyy ensi keväänä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Päivi Laajala ja Seppo Määttä olivat valtuustoryhmien haastateltavana maanantaina.

Lue myös