Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtajan hakuprosessin jatkosta päättää kaupunginhallitus ensi viikolla

10.10.2022

Valtuustoryhmien puheenjohtajat eivät päässeet maanantaina yksimielisyyteen siitä, miten kaupunginjohtajan hakuprosessissa kannattaisi edetä. Asian ratkaisee ensi viikon maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus.

Hakijat Oulun kaupunginjohtajaksi julkaistiin viime viikolla. Hakijoita oli kaikkiaan 13, eikä mukana ollut nykyisen kaupunginjohtajan Päivi Laajalan nimeä.

Viikonlopun aikana ehti tapahtua paljon. Ensin hakemuksensa veti pois Matti Matinheikki, joka perusteli vetäytymistään kilpailusta sillä, että valintaprosessin aikana esille olisi voitu nostaa hänen esimieheltään saama henkilökohtainen varoitus, jonka hän sai aikoinaan työskennellessään Oulun kaupungin yhdyskuntajohtajana.

Sitten kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi olevansa käytettävissä jatkokaudelle, jos häntä pyydetään siihen. Asiasta kertoi ensin Kaleva. Laajalan nykyinen, kuuden vuoden virkakausi päättyy ensi huhtikuussa.

On mahdollista, että hakuaikaa jatketaan, jotta mukaan saadaan lisää ehdokkaita. Asiasta ei kuitenkaan päästy yksimielisyyteen valtuustoryhmien puheenjohtajien kokouksessa maanantaina, ja asia siirtyy kaupunginhallituksen päätettäväksi viikon päästä. Päätösvalta sillä oli asiassa alun perinkin, mutta valtuustoryhmiltä oli toivottu yhteistä näkemystä evästykseksi ratkaisuun.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä (kesk) kertoi maanantain kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen, ettei asiasta ei ole tarkoitus enää tällä viikolla käydä virallisia keskusteluja.

"Ei ole sovittu mitään palavereja tai kokouksia, vaan mennään kaupunginhallitukseen, ja tämä tulee lista-asiana siellä käsiteltäväksi", Vehkaperä sanoi.

Vehkaperä ei ole vielä kertonut omaa mielipidettään siitä, pitäisikö hakuaikaa jatkaa, valita kaupunginjohtaja jo kerrotun 12 hakijan joukosta vai pyytää Laajalaa jatkamaan.

"Kyllä minä varmaan sen tässä viikon aikana kerron, kun asiat etenevät", Vehkaperä sanoi.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
On mahdollista, että Oulun kaupunginjohtajan viran hakuaikaa jatketaan. Kuva: Esa Eirola

Lue myös

Lue lisää aiheesta