Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala: Oulun kaupunki ei hyväksy henkilöstöön kohdistuvia kunnianloukkauksia

20.12.2021

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala antoi julkilausuman liittyen Oulun käräjäoikeuden päätökseen viranhaltijan kunnianloukkauksesta. Oulun kaupunki ei hyväksy henkilöstöön tai luottamushenkilöihin kohdistuvia kunnianloukkauksia ja on valmis tukemaan heitä tarvittavissa toimenpiteissä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 17. joulukuuta kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön.

Kunnianloukkaukset kohdistuivat kaupungin viranhaltijaan, joka oli ollut vetämässä vuoden 2017 kuntavaaleihin liittyvää vaalipaneelia, jonka järjestäjänä oli Oulun kaupunki. Oikeus katsoi arvostelun kohdistuneen viranhaltijaan henkilönä ylittäen selvästi hyväksyttävyyden rajat.

”Oulun kaupunki ei hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuvia kunnianloukkauksia. Kaupunki ei myöskään hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin ja luottamushenkilöihin henkilönä kohdistuvaa tai heidän tehtäviensä hoitamiseen liittyvää hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua”, toteaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala julkilausumassaan.

”Mikäli kunnianloukkauksia taikka henkilöön tai tehtävien hoitamiseen kohdistuvaa hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuu, on kaupunki valmis tukemaan ja auttamaan kohteeksi joutunutta henkilöä kaikissa toimenpiteissä tilanteen korjaamiseksi ja oikeuden hakemiseksi”, hän linjaa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunki ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala tuomitsevat arvostelut viranhaltijoihin tai luottamushenkilöihin niiden ylittäessä selvästi hyväksyttävyyden rajat. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös