Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala: Koronatilanne Oulussa on huolestuttava, mutta hallinnassa

27.10.2020

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan koronatilanne on pysynyt Oulussa hallinnassa, vaikka tilanne on noin viikon ajan mennyt huolestuttavampaan suuntaan.

”Olemme lisänneet resursseja testaamiseen ja jäljittämiseen. Mahdollisesti altistuneet henkilöt on saatu hyvin tavoitettua ja tartuntaketjut ovat pääosin tiedossa”, Laajala kertoi tiistaina 27.10. aamupäivällä.

Oulu on pitkään pysytellyt koronatilanteessa niin sanotulla perustasolla. Kiihtymisvaiheen kriteereistä moni jo täyttyy Oulussa, mutta arvio tilanteesta tehdään kokonaistilanteen perusteella.

”Olemme kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Tarkastelemme valtakunnallisia kriteerejä, kuten taudin ilmaantuvuutta, positiivisten tulosten osuutta ja tartuntaketjujen luonnetta ja muodostamme kuvan niiden perustella”, Päivi Laajala painotti.

Alueellinen koordinaatioryhmä tapaa tiistaina

Sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä tarkastelee maakunnan tilannetta viikoittain. Oulu ja muu maakunta ovat taudin etenemisen suhteen eri tilanteessa, mutta Päivi Laajalan mukaan on hyvä, että tilannetta katsotaan myös kokonaisuutena.

”Kaupungin oma, asiantuntijoista koostuva tilannekuvaryhmä kokoontuu viikoittain ja peilaa siinä myös koko maakunnan tilannetta. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tänään tiistaina arvioimaan koronatilannetta maakunnassa ja myös Oulussa”, Laajala sanoi.

Oulu on valmis tekemään päätöksiä Oulun kaupunkia koskevista uusista rajoituksista ja suosituksista.

”Viranhaltijat, kuten tehtäviin nimetyt vastuulääkärit, sivistys- ja kulttuuritoimen johtaja sekä hyvinvointilautakunta tekevät päätöksiä eri tasoisista suosituksista ja rajoituksista. Kannattaa nyt tiistaina ja lähipäivinä seurata kaupungin tiedottamista uusista toimenpiteistä koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi”, Laajala huomautti.

Yksinkertaiset ohjeet

Oulun kaupunki tiedottaa koronatilanteesta pääosin omalla koronasivustollaan, osoitteessa ouka.fi/korona. Lisäksi pohdinnassa on, miten vielä paremmin tavoitetaan kuntalaiset nyt, kun tilanne on Oulussa niin sanotusti päällä.

”Teemme enemmän omaa sisältöä koronasivuston lisäksi eri kanaviimme, kuten tänne Mun Ouluun. Lisäksi pohdimme, miten hyödynnämme paremmin mediaa, kuten lehdistöä ja radiota ja voisimmeko esimerkiksi jakaa koteihin tietoiskuja, jotta tilannetieto saavuttaa kaikki väestöryhmät”, Laajala mietti.

Kaupunginjohtajan terveiset kaupunkilaisille ovat yksinkertaiset.

”Pidetään etäisyyksiä, käytetään maskia julkisissa tiloissa, käytetään käsidesiä ja pestään käsiä edelleen ahkerasti”.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta