Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginhallitus sai esityksen talousarviosta valmiiksi – Linnanmaan uimahallille ja Luupille esitetään rahoitusta ensi vuodelle

16.11.2021

Oulun kaupunginhallitus on saanut valmiiksi talousarvioesityksensä kaupunginvaltuuston käsittelyä varten. Listalle nousi uudestaan Linnanmaan uusi uimahalli sekä neljä miljoonaa euroa Museo- ja tiedekeskus Luupin tilaratkaisuihin.

Vuoden 2022 vuosikate on 53,6 miljoonaa euroa. Nettoinvestoinnit ovat 140,4 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginjohtaja oikeutetaan nostamaan nettolainaa 94,7 miljoonaa vuonna 2022. Lainasaldo vuoden 2022 lopussa on 849 miljoonaa euroa.

Suurimmat ensi vuoden rakennusinvestoinnit ovat Linnanmaan uimahallin uudisrakennus sekä kaupungintalon ja Lyseon lukion remontit. Lisäksi varaudutaan Luupin tilaratkaisuihin, joihin ensi vuodelle varataan neljä miljoonaa euroa.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaedut palautetaan vuoden 2023 alusta alkaen.

Talousarviossa kunnallisveroprosentti pysyy vuoden 2021 tasolla ollen 20,5 prosenttia, samoin kiinteistöveroprosentit pysyvät vuoden 2021 tasolla. Taloussuunnitelmassa 2023–2024 on huomioitu kunnallisveroprosentin leikkaus 12,39 prosenttiyksikköä hyvinvointialueelle siirtyvien tehtävien myötä. Laskelmissa on käytetty kunnallisveroprosenttia 8,11 prosenttia vuosille 2023–2024.

Kaupunginvaltuusto käsittelee talousarviota maanantaina 30. marraskuuta kello 12 alkaen. Talousarvioäänestykset pidetään maanantaina 13. joulukuuta 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunginhallitus päätyi esittämään valtuustolle rahoitusta Linnanmaan uudelle uimahallille. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta