Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vehkaperä: Ruusuista talouskuvaa ei voi luoda

19.11.2020

Kaupunginhallituksen talousarvioesitys vuodelle 2021 ja taloussuunnitelma seuraaville vuosille valmistunut. Takana on iso urakka ja monien tuntien neuvottelut. Nyt esitys on arvioitavana kaupunginvaltuuston budjettikäsittelyssä.

Kaupunginhallituksen tekemät muutokset kaupunginjohtajan esitykseen ovat aiheuttaneet keskustelua, viimeisempänä Oulun teatterin tuen leikkaaminen.

”Kohu ja keskustelu osoittavat sen, miten oikeasti on vaikeaa löytää säästökohteita”, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

Asiat päätetään äänestämällä, jos kompromissia ei löydy. Näin kävi veroprosentin korottamisesityksen kohdalla.

”Väännän puheenjohtajana niin kauan, että saadaan kompromissi, mutta joskus käy niin, että täytyy äänestää.”

Oulun poliittinen ilmapiiri on myös saanut julkista keskustelua osakseen. Vehkaperä ei kuitenkaan koe, että ilmapiiri olisi kiristynyt ryhmien välillä vaan tulevaisuuden rakentamista jatketaan kaikkien kanssa.

”Kritiikkiä tulee aina eikä kaikkea voi miellyttää. Oulun pito- ja vetovoiman takia on tehtävä uusia avauksia ja joskus on otettava riskejä.”

Kuinka huolissaan pitäisi olla Oulun taloudesta?

Oulussa puhutaan säästötoimista ja isoja esityksiä on jo tehty. Pitäisikö oululaisen olla huolissaan?

”Kyllä pitää olla huolissaan. Ei voida elää yli varojen. Joudumme vieläkin hakemaan säästökohteita. Jokainen kuntalainen joutuu varmasti kokemaan jonkun säästötoimenpiteen.”

Vehkaperä antaa yliopiston suunnitelmille tilaa ja aikaa.

”En voi potkia vastaan ulkopuolisten hakijoiden ja investoijien mahdollistamista. Suunnittelulle on annettu aikataulu, ja myöhemmin nähdään, mitä se tarkoittaa kaupungille.”

Oulu tekee parhaillaan brändityötä. Vehkaperän mielestä Oulussa pitää puhua lapsista ja nuorista, luonnosta, asumisesta ja mahdollisuuksista.

”Meillä on city-vihreyttä, kaupunkihypetystä, luontoa ja maaseutua. Oulu on täynnä osaamista.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta