Siirry suoraan sisältöön

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä on tyytyväinen päättäjien yhteistyöhön koronaepidemian hoitamisessa

31.3.2020

Mirja Vehkaperä aloitti Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajana helmikuun alussa.

"Uusi tilanne on tietenkin yllättänyt meidät ja alku on ollut sähäkkä ja sähköinen. Olen kuitenkin työssäni tottunut siihen. Tämä tilanne otetaan nyt vakavasti ja me teemme parhaamme", Vehkaperä vakuuttaa.

Kaupungin päätöksentekoelimet kokoontuvat koronaepidemian vuoksi etäyhteyksin. Mirja Vehkaperän mukaan tässä tilanteessa pidetään vain tärkeimmät tapaamiset fyysisesti. Kaupunginhallituksen ensimmäinen sähköinen kokous viime viikolla sujui hyvin. 

Mirja Vehkaperä näkee, että kaupungin päätöksentekijät kohtaavat koronaepidemian yhtenäisenä joukkona.

Rivit ovat suorat. Olen hyvin tyytyväinen yhteistyön sujumiseen myös tässä tilanteessa, Vehkaperä kiittelee.

Viime viikkoina päätöksentekijät ovat keskittyneet erityisesti elinkeinoelämän ja yhteisöjen auttamisen keinoihin esimerkiksi vuokrien järjestelyillä ja muilla toimenpiteillä. Tätä työtä tehdään yhdessä yrittäjäjärjestöjen kanssa.

Aiemmin kansanedustajana ja europarlamentaarikkona toiminut Vehkaperä on ollut aktiivisesti yhteydessä valtakunnallisiin päätöksentekijöihin.

"Olen soitellut ministereille ja kertonut, miten täällä Oulussa tilanne koetaan. Erityisesti kuntatalouden tuleva tilanne askarruttaa. Olen viestinyt päättäjille esimerkiksi siitä, miten valtionosuuksia tulisi kanavoida kunnille ja kaupungeille tilanteen helpottamiseksi. Olen myös tarjonnut ideoita ja esimerkkejä siitä, miten meillä asioita hoidetaan", hän toteaa.

Itsekin luokanopettajana työskennellyt Mirja Vehkaperä on seurannut koulujen digiloikkaa etäopetukseen paitsi äitinä, myös koulun johtajana toimivan aviomiehensä työn kautta.

"Olen yllättynyt siitä sitkeydestä ja nopeudesta, millä opettajat ovat digiloikan ottaneet. Kehotan samalla keskittymään perustaitojen opettamiseen. Lukeminen, kirjoittaminen ja matemaattiset perustaidot kunniaan, niitä pystyy kotioloissa hyvin opettelemaan myös ilman digitaalisia apuvälineitä"

Kaupunkilaisia Mirja Vehkaperä kehottaa pitämään huolta itsestään: "Pysykää aktiivisina ja rauhallisina. On tärkeää olla henkisesti läsnä arjessa, vaikka sosiaaliset kontaktit ovat nyt minimissä. Ja kannattaa muistaa perusasiat, riittävästi lepoa, ravintoa ja liikuntaa. Toivotan kaikille virkeyttä näissä poikkeusoloissa."

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta