Siirry suoraan sisältöön

Kaupungin henkilöstöjohtaja Urponen: Nyt arvioidaan lomautuksia ja muita sopeuttamisen tarpeita

24.3.2020

Koronatilanne vaikuttaa laajasti kaupungin palveluihin ja toimintoihin. Henkilökuntaa koskevat muutokset on jo aloitettu.

Kaupungilla on kaiken kaikkiaan noin 11 000 työntekijää, joista noin 700 on saanut ilmoituksen työnteon estymisestä. Heidän palkanmaksunsa keskeytyy 14 vuorokauden jälkeen. Nyt arvioidaan, tarvitaanko lisäksi lomautuksia vai kutsutaanko henkilökuntaa takaisin töihin. Työskentelymahdollisuuksia ja henkilökunnan riittävyyttä kriittisissä toiminnoissa tarkkaillaan jatkuvasti.

Kaupungin henkilöstöjohtaja Ville Urponen kertoo videolla, miten asiat ovat vaikeita ja uusia kaikille. Koronaviruksen tuomilla seurauksilla on iso vaikutus kunnan talouteen.

Kaupunki on jo määrännyt hallituksen ohjeiden mukaisesti ne työntekijät etätöihin, joille se on töitten kannalta mahdollista. He, jotka eivät voi tehdä töitä etänä, on suositeltu huolehtimaan esimerkiksi suojauksesta, etäisyyden pitämisestä ja kokoontumisten välttämisestä.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tiistaina, että hallintokuntien johtajat voivat käynnistää tarvittavat yhteistoimintamenettelyt toimialoillaan. Hallintokunnan johtaja saa päättää henkilöstön lomauttamisesta, kun asia perustuu suoraan tai välillisesti koronaviruspandemiaan. Kaupunginhallitus lisäsi esitykseen, että päätökset lomautuksista tulee tehdä maltillisesti ja harkiten.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta