Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta voi hakea rahaa alueiden tapahtumiin ja toimintaan

10.11.2020

Kaupungin yhteisötoiminta myöntää rahallista tukea alueiden toimintaan. Nyt on haettavissa toimintarahaa vuodelle 2021. Haku on käynnissä marraskuun loppuun saakka. Yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukan mukaan vielä ei tiedetä paljonko rahaa on jaettavissa.

"Alueellista toimintarahaa oli jaettavissa tänä vuonna 171 626 euroa ja sitä myönnettiin 145 994 euroa. Alueellisen toimintarahan suuruus määräytyy asukasluvun mukaan. Vuodelle 2021 eli nyt haussa olevaan hakuun toimintarahaa joudutaan pienentämään avustusmäärärahojen vähenemisen vuoksi. Lähidemokratiatoimikunta ei ole vielä päättänyt lopullista summaa."

Toimintarahaa on myönnetty erilaisiin tapahtumiin, kuten kesä- ja joulutapahtumiin, lasten ja perheiden tapahtumiin, ikääntyneiden ulkoilutapahtumaan, retkiin Pohjois-Pohjanmaalle ja kerhotoimintaan.

"Tänä vuonna tapahtumia on jouduttu soveltaa koronan vuoksi ja siirtää esimerkiksi verkkoon. Yksi korona-ajan tapahtuma, jota toimintarahalla mahdollistettiin, oli Koskelan alueella syyslomalla toteutettu Kaikilla aisteilla -tapahtuma."

Toimintaraha on haettavissa voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille ja yhteisöille, kuten vanhempaintoimikunnat ja erilaiset asukasryhmät, jotka järjestävät toimintaa alueilla. Toimintarahaa haetaan sille alueelle, missä yhdistys pääsääntöisesti toimii.

Alueellisen toimintarahana hakemukset toimitetaan Oulun kaupungin kirjaamoon 30.11.2020 klo 15.30 mennessä.

Lisätietoa kaupungin verkkosivuilla

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapset rannalla
Alueellista toimintarahaa on myönnetty muun muassa erilaisiin kesätapahtumiin, lasten ja perheiden tapahtumiin, ikääntyneiden ulkoilutapahtumaan ja kerhotoimintaan. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta