Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta kesälaitumille -sarja, osa 7: Pauli Koukkari valmentaa lomalla jalkapallolupauksia ja viettää aikaa perheen kanssa

15.6.2022

Tässä sarjassa kaupungin työntekijät kertovat kesäsuunnitelmistaan. Osa rentoutuu mökillä, osa lähtee reissuun, toinen kuuntelee e-kirjoja tai kolmas lähtee junamatkalle. Kaupungin työsuojeluvaltuutettu Pauli Koukkari kertoo kesäsuunnitelmistaan tässä osassa. Hän viettää kesälomaansa perheensä kanssa ja valmentaa jalkapallojoukkuetta, jossa hänen tyttärensä pelaa.

Oulun kaupungin työsuojeluvaltuutetun Pauli Koukkarin alkukesä kuluu vielä työn merkeillä, sillä hänen kesälomansa alkaa keskikesän juhlan juhannuksen jälkeen. Koukkarin kesäloma jatkuu elokuuhun, jonka ensimmäinen viikko on vielä lomaa.

”Minä olen nyt lomalla kuusi viikkoa kerrallaan”, hän kertoo.

Koukkarin kesälomasuunnitelmiin kuuluu se, että hän viettää yhteistä aikaa perheensä kanssa. Suunnitelmiin kuuluvat matkailu kotimaassa, pihatyöt ja paljuilu kotona. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo ja kaksi tytärtä.

Lasten harrastuksilla on myös tärkeä osa Koukkarin kesälomasuunnitelmissa. Hänen nuorin tyttärensä pelaa jalkapalloa ja hän on ollut tyttärensä jalkapallojoukkueen valmennustiimissä kaksi vuotta.

”Viikko koostuu kolmesta tai neljästä tapahtumasta”, hän kertoo.

Koukkari kertoo, että saman viikon tapahtumat ovat joko harjoituksia tai otteluita. Harjoituksia ja pelejä järjestetään Oulun eri jalkapallokentillä.

Koukkari on kokenut jalkapalloilija. Hän on pelannut jalkapalloa aktiivisesti eri ikäluokissa ja myös aikuisten aladivarissa yli 20 vuotta. Hän on kiinnostunut myös muista urheilulajeista.

”Liikunta yleisesti on lähellä sydäntäni ja kesäloman viettoon kuuluu myös sählyn pelailu ja maastopyöräily”, hän kertoo.

Oulussa toinen Suomen turvapuistoista

Pauli Koukkari aloitti Oulun kaupungin työsuojeluvaltuutettuna tammikuussa. Hän kertoo, että ennen kesäloman alkamista edessä on palavereita ja toimimista kouluttajana Oulussa sijaitsevassa Pohjois-Suomen turvapuistossa.

”Minulla on kolme turvapuistokoulutustilaisuutta eri ryhmien kanssa vielä ennen lomia”, hän kertoo.

Suomessa on kaksi turvapuistoa. Oulussa sijaitsevan Pohjois-Suomen turvapuiston lisäksi Espoossa on Rudus Turvapuisto.

”Kaupunki hyödyntää turvapuistoa työsuojeluun liittyvissä asioissa”, Koukkari toteaa.

Ennen kuin Koukkari valittiin työsuojeluvaltuutetuksi, hän toimi Oulun kaupungin liikuntapaikkojen hoitajana vuodesta 2003 alkaen.

”Pääsääntöisesti olin Oulun jäähallissa ja Raksilan urheilualueella ja välillä olin Oulu-hallissa neljä vuotta, mutta sitten palasin takaisin jäähalliin”, hän kertoo.

Työsuojeluvaltuutettu on työntekijöiden keskuudestaan valitsema henkilö, joka on työntekijöiden edustaja työturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Koukkarin on määrä olla työsuojeluvaltuutettu vuoden 2025 loppuun saakka, jolloin järjestetään jälleen työsuojeluvaltuutetun vaalit.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Työsuojeluvaltuutetun Pauli Koukkarin kesäloman on määrä olla liikunnallinen. Hän pelaa sählyä, maastopyöräilee ja valmentaa tyttärensä jalkapallojoukkuetta. Kuva: Petri Isoniemi

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta