Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta kesälaitumelle -sarja, osa 6: Alpit kutsuvat Mika Penttilää lomalla

13.6.2022

Tässä sarjassa kaupungin työntekijät kertovat kesäsuunnitelmistaan. Osa rentoutuu mökillä, osa lähtee reissuun, toinen kuuntelee e-kirjoja tai kolmas lähtee junamatkalle. Tässä osassa sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo omista kesäsuunnitelmistaan.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilällä työstä palautumisen resepti on tutkitusti toimiva: riittävästi unta, ravinto kohdilleen ja sopivasti liikuntaa.  

“Jos jostain kohden luistaa unen, ravinnon ja liikunnan osalta, huomaa vaikutukset heti. Pyrin arjessa huolehtimaan, että töistä palautuisi viikonlopun aikana. Silti loma tuntuu mukavalta ajatukselta, ehdottomasti”, Penttilä toteaa.  

Penttilän lomaohjelmaan kuuluu perinteisesti arkiympyröistä irrottautuminen, eli suuntaaminen matkalle heti loman alkuun. Kohteen ei tarvitse olla kaukana, mutta tänä vuonna maiseman vaihdos Oulun lakeuksilta on perusteellinen. 

“Ensimmäisen lomaviikon olemme Oulussa, mutta sitten suuntaamme Pohjois-Italiaan, ensin vaeltamaan Alpeille ja sitten merimaisemiin Välimeren rannalle. Olemme tietoisesti nyt suuntaamassa kauemmas, jotta arkirutiinit saa murrettua - etätöiden aikana on niin paljon tullut oltua kotona”, Penttilä pohtii.  

Pyöräillen lomailun ytimeen 

Lomatunnelmaan löytyy Oulusta monia mieluisia kohteita, mutta Penttilästä yksi on ylitse muiden. 

“Pyöräretki Turkansaareen, lohikeitto ja kuppi kahvia siinä miljöössä. Siinä hetkessä kyllä ollaan lomailun ytimessä! Toki torillakin on mukava käydä kahvilla ja pyörällä on hyvä liikkua missä päin vain kaupunkia, mutta Turkansaaren retkessä on jotain erityistä”, Penttilä vakuuttaa.  

Ulkomuseon lohisoppa ja kahvit maistuvat lomalaiselle, varsinkin jos takana on pyörämatka kaupungista Turkansaareen.
Penttilän pyöräreissu odottaa vielä hetken, sillä kesäkuun sivistys- ja kulttuurijohtaja on vielä tiiviisti töissä.  

“On ihan mukava saada töitä tehdyksi myös syksyä silmällä pitäen, ihan mielelläni tässä ennen lomaani teen töitä alta pois. Puhelimeen ja sähköpostiini laitan lomavastaajat päälle, on myös itsensä johtamista, ettei lomalla lue sähköpostia päivittäin”, Penttilä huomauttaa. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä huolehtii palautumisesta myös arkena, mutta useamman viikon lomalla hän irrottautuu arkirutiineista, joten usein lomalle lähdetään reissun kautta. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös