Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta kesälaitumelle -sarja, osa 1: kaupunginjohtaja Päivi Laajala haluaa pitää lomalla kalenterin tyhjänä

5.6.2022

Tässä sarjassa kaupungin työntekijät kertovat kesäsuunnitelmistaan. Osa rentoutuu mökillä, osa lähtee reissuun, toinen kuuntelee e-kirjoja tai kolmas lähtee junamatkalle. Ensimmäisessä osassa kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo omista kesäsuunnitelmistaan.

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala odottaa lomalta ennen kaikkea rauhoittumista. Kesäloman suunnitelmiin kuuluu suunnittelemattomuus ja kesästä nauttiminen.

“Kesälomani alkaa Oulun kodissa rauhoittuen, ensimmäisenä loma-aamuna aion nauttia erityisesti siitä, että kalenterissani ei ole mitään. Työssäni päivät ovat täyteen aikataulutettuja, joten lomalla kaipaan rauhoittumista ja kiireettömyyttä”, Laajala toteaa.

Kesän korvalla loma alkaa tuntua jo mukavalta ajatukselta myös kaupunginjohtajasta.

“Rytmitän vuosilomani niin, että olen lomalla joulun ja uudenvuoden tienoon ja sitten kesälomalla pidemmän jakson, joten on myönnettävä, että tässä vaiheessa vuotta lomaa jo odottaakin. Aiemmin saatoimme puolison kanssa matkustaa heti loman alkuun, mutta nyt emme kaipaa sellaista, emmekä ole valmiiksi varannut lippuja tapahtumiinkaan – jätämme tilaa ex tempore -päätöksille”, Laajala naurahtaa.

Vaikka lippuja ei tapahtumiin ole varattu eikä tarkempia suunnitelmia tehty, Laajalan lomasuunnitelmiin kuuluu sellaisia asioita, joihin työarjessa normaalisti ehdi.

“Sukulaisten ja ystävien tapaamisia, kesäteatteria, ehkä tovi mökillä ja päiväretkiä veneellä saaristoon. Mutta mitään tarkempaa aikataulua emme ole lyöneet lukkoon, ajellaan Suomessa omaan tahtiin ja poikkeamme myös mieheni mökillä Kuortaneella”, Laajala suunnittelee.

Sähköposti rauhoittuu heinäkuussa

Kaupunginjohtaja on kesälläkin tavoitettavissa, mutta heinäkuussa myös Laajalan sähköpostitulva ja puhelin rauhoittuu.

“Normaalisti työpäivän aikana tulee todella paljon sähköpostia, mutta heinäkuussa viestitulva hiljenee. Olen silti tavoitettavissa myös loma-aikana tarvittaessa”, Laajala huomauttaa.

Lomatunnelmaan virittäytyessä kaupunginjohtaja suuntaa lähelle, nimittäin Hupisaarille.

“Hupisaarille suuntaan lenkille mielelläni ja siinä ympäristössä kyllä työstä pääsee irrottautumaan. Alueesta on tullut itselleni merkityksellinen, ja ulkoilusta nauttivat ihmiset ilahduttavat kovasti”, Laajala pohtii.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan kesälomasuunnitelmiin kuuluu kiireettömyyttä, sukulaisten ja ystävien tapaamista ja ehkä pieniä venereissuja saaristoon. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta