Siirry suoraan sisältöön

Kauppatorilla aloitetaan kunnallistekniikan parantaminen – valmista pitäisi olla vuoden 2024 lopulla

14.8.2023

Oulun kauppatorin kunnallistekniikan parantamisen urakka alkaa työalueen aitaamisella ja kiveyksien purkutöillä maanantaina 14. elokuuta. Urakka sisältää kauppatorin torimyyntipaikkojen teknisten olosuhteiden parantamista rakentamalla neljä uutta vesihuolto- ja sähköliittymälinjaa torialueelle.

Torialueen työt on jaettu kahteen urakkaan vuosille 2023 ja 2024. Vuonna 2023 puretaan nykyiset istutusaltaat ja esiintymislava, rakennetaan alueen uusi kunnallistekniikka ja uusi tukimuuri pysäköintialueen reunalla sekä tehdään kaivuualueiden pintatyöt väliaikaisella asfaltilla.

Tämän vuoden työt valmistuvat joulukuun alkuun mennessä. Lopulliset pintatyöt ja uudet istutukset tehdään erillisessä urakassa vuoden 2024 loppupuolella.

Pysäköintipaikkoja pyritään säilyttämään

Tämän vuoden urakassa työmaaliikenne torille kulkee pääsääntöisesti Kaarlenväylän ja torin pysäköintialueen kautta. Pysäköintialue on osittain urakan käytössä urakka-alueen puoleiselta sivulta. Torin pysäköintialueella pyritään pitämään muilta osin mahdollisimman paljon pysäköintipaikkoja käytössä urakan aikana.

Kävely ja pyöräily on mahdollista urakan aikana rannan suuntaisella väylällä. Torin läpi pääsee kulkemaan Kauppahallin puoleiselta sivulta. Torimyyntipaikkoja on urakan aikana osittain käytössä elo-syyskuussa Kauppahallin puoleisella reunalla.

Urakan rakennuttajana toimii Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Pääurakoitsijana on Vasarahai Oy. Tämän vuoden urakan kustannusarvio on noin 700 000 euroa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Remontissa halutaan parantaa muun muassa torimyyntipaikkojen teknisiä olosuhteita rakentamalla neljä uutta vesihuolto- ja sähköliittymälinjaa. Kuva: Martta Häyrynen

Lue myös

Lue lisää aiheesta