Siirry suoraan sisältöön

Kauppapalvelua Tuiran ja keskustan alueella asuville ikäihmisille

14.4.2020

Tuiran ja keskustan alueella asuvilla yli 80-vuotiaille tarjotaan kauppapalvelua. Käytännössä ikäihminen tilaa puhelimitse tavarat ja ne noudetaan kaupasta vapaaehtoisten voimin. Noutopaikkana toimii Tuiran S-market. Palvelu on nyt kokeilu, mutta sitä laajennetaan mahdollisuuksien mukaan myöhemmin.

Oulu-apu -toimintaa

90500 ja 90100 alueilla asuvat ikäihmiset voivat tilata kauppapalvelusta elintarvikkeita, käyttötavaroita ja hygieniatarvikkeita, pois lukien pakaste-, tupakka- ja alkoholituotteet sekä Veikkauksen pelit. Tuotteiden maksu hoidetaan puhelun aikana pääasiallisesti pankkikortin tiedoilla. Jos asiakkaalla ei ole käytössään pankkikorttia, hänelle voidaan perustaa laskutusasiakkuus puhelimessa poikkeustilan ajaksi.

Kaikkia toimitusketjussa mukana olevia ohjeistetaan tarkasti tuotteiden turvallisesta keräämisestä ja toimittamisesta. Ohjeistamisessa huomioidaan mm. hygieenisuus, tuotteiden kylmäketjun varmistaminen sekä lähikontaktin välttäminen.

Kauppapalvelun mahdollistavat Oulun kaupunki, Oulun seurakunnat ja Osuuskauppa Arina ja se on osa Oulu-apu -toimintaa. Oulu-apu on koonnut useita tahoja yhteen auttamaan oululaisia koronaepiemian aikana. Oulu-apu on tarkoitettu turvaamaan kaupunkilaisten arjen sujumista. Oulu-apu tarjoaa oululaisille neuvontaa, keskusteluapua ja muuta psykososiaalista tukea. Oulu-apu -toiminnan vapaaehtoiset muun muassa soittelevat ikäihmisille, kyselevät vointia ja avuntarvetta. 

Uusi kauppapalvelu

Palvelua tarjotaan aluksi Tuiran (postinumero 90500) ja keskustan (postinumero 90100) alueilla asuville yli 80-vuotiaille.

Kauppatavaratilaus soitetaan Osuuskauppa Arinan järjestämään puhelinpalveluun.

Puhelinpalvelu tilauksia varten on avoinna ma-pe klo 9-15, p. 044 788 6688.

Tilatut tuotteet kerätään järjestöjen vapaaehtoisten voimin Tuiran S-marketista.

Oulun seurakuntien ja kaupungin työntekijät toimittavat ostokset asiakkaan kotiin maksutta tiistaisin ja torstaisin noin klo 10-13 ja 14-17.

 

Oulu-apu-toimintaan voi tutustua verkkosivuilla www.ouka.fi/oulu-apu

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kauppapalvelua tarjoavat yhteistyössä Oulun kaupunki, Oulun seurakunnat ja Osuuskauppa Arina.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta