Siirry suoraan sisältöön

Kauneimmat joululaulut soivat maailman lasten hyväksi

28.11.2021

Viikonvaihteessa koittanut adventin aika käynnistää loppiaiseen saakka jatkuvan Kauneimpien joululaulujen sarjan. Kauneimmat joululaulut johdattavat sanomaltaan ja tunnelmaltaan jouluun ja tarjoavat pysähtymishetken kiireiseen joulunalusaikaan. Eri kirkoissa järjestettävien tilaisuuksien tuotto ohjataan heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi yli 20 maassa Suomen Lähetysseuran kautta. Kauneimpiin joululauluihin osallistuvilta tarkistetaan koronapassi viranomaisohjeistuksen mukaisesti.

Tänäkin vuonna osa tapahtumista on suunnattu erityisesti perheen pikkuväelle ja tapahtumapaikkojen joukosta löytyy kirkkojen lisäksi muun muassa kouluja ja kauppoja. Laulamaan pääsee myös saameksi ja ruotsiksi.

Kansainvälistä jouluista tunnelmaa on tarjolla 12. joulukuuta kello 16 Linnanmaalla Pyhän Luukkaan kappelissa Christmas Carols -tapahtumassa, jossa joululaulut soivat sekä suomeksi että englanniksi. 

Meänkieliset virsikirjat käyttöön

Oulujoen kirkossa lauletaan meänkielisiä joululauluja torstaina 16. joulukuuta kello 18. Kommeimat joululaulut -tilaisuuden juontaa Oulujoen seurakunnan kappalainen Satu Kreivi-Palosaari. Säestäjänä toimii kanttori Lauri Nurkkala.  Hän on sovittanut Gaudiate-kuorolle meänkielisen jouluvirren, joka kuullaan illan aikana.  Väylänvartiset ry:n jäseniä toimii tilaisuudessa avustajina. 

Oulujoen seurakuntaan on hankittu meänkieliset virsikirjat Oulun hiippakuntasäätiön tuella. Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo siunaa tilaisuudessa meänkieliset virsikirjat käyttöön. Virsiä meänkielelä -kirja on julkaistu Ruotsin Korpilompolossa 2019. Meänkielellä on Ruotsissa virallinen kielen status, Suomen puolella on kyse Tornionjokilaakson murteesta.

Kieltä puhutaan ja ymmärretään molemmin puolin rajaa. Meänkielistä toimintaa on ollut Oulussa vuodesta 2013 saakka. Tilaisuudet ovat suosittuja kohtaamispaikkoja länsilappilaisille ja meänkielestä kiinnostuneille ihmisille, joita paikalla saattaa olla satoja.

Muutoksia voi seurata kirkon verkkosivuilta

Turvavälien vuoksi istumapaikkoja kirkoissa on tavallista vähemmän käytössä. Tapahtumamuutokset ja peruutukset koronatilanteen vuoksi ovat mahdollisia. Ajantasaiset ohjeet ja tapahtumatiedot kannattaa tarkistaa osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/joulu.

Joihinkin tapahtumiin voi osallistua myös verkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Kauneimpia joululauluja voi kuunnella myös Jouluradio.fi -sivustolla Kauneimpien joululaulujen omalla nettiradiokanavalla. 

 

Eri kirkoissa laulettavat joululaulutilaisuudet soivat lasten hyväksi. Koronapassi edellytetään osallistujilta. Kuva: Mostphotos

Lue myös