Siirry suoraan sisältöön

Katso nyt ensimmäiset Oulun Lasten uutiset!

22.5.2023

Kaikkien aikojen ensimmäinen Oulun Lasten uutiset -lähetys on nyt katsottavissa ylläolevasta linkistä. Ensimmäisten uutisten aiheissa pureudutaan muun muassa lasten osallisuuteen, kouluruokailuun ja tulevaan kesälomaan. Haastatteluosuudessa vieraana on Oulun uusi kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

Uutisankkureina nähdään neljä 5.–6.-luokkalaista oululaista oppilasta eri kouluista: Akseli, Julia, Louna ja Niko. Heidät valittiin mukaan yli 90 hakijan joukosta. Valitut uutisankkurit ovat Ritaharjun, Kaukovainion, Vesalan ja Paulaharjun kouluista.

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, mutta ne voi hyvin katsoa myös päiväkoti-ikäisten kanssa.

”Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset omassa koululuokassaan opettajansa johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan. On kiva, jos uutisia katsotaan myös kodeissa”, Oulun Lasten uutisia koordinoiva suunnittelija Arttu Kuivala kertoo.

Uutisten aiheita kerättiin huhtikuussa myös oppilailta ja niitä työstettiin ja pohdittiin yhdessä uutisankkureiden kanssa. Lapsilla itsellään on paras tieto, mitä he ovat kuulleet tai nähneet ja mitkä asiat voisivat kiinnostaa muitakin lapsia.

Oulun Lasten uutisten taustalla on se, että Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille kaupungissa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista sekä ottaa lapset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää. Seuraavat uutiset julkaistaan Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Oulun Lasten uutiset ovat katsottavissa myöhemminkin Oulun kaupugin Youtube-kanavalla.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta