Siirry suoraan sisältöön

Katja Kettu, Rosa Liksom, Heikki Kännö, Essi Kummu... – paljon puhetta kirjallisuudesta, Muusajuhlat käynnistyvät tänään

11.8.2020

Kuusi päivää kirjallisuutta! Oululaisia hellitään jälleen Muusajuhlilla ja sen runsaalla annilla tiistaista sunnuntaihin, 11.-16. elokuuta. Pienimuotoisia ja useimmiten pääsymaksuttomia yleisötilaisuuksia järjestetään muun muassa pääkirjastolla.

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Muusajuhlat käynnistyy tänään tiistaina. Ohjelmasta löytyy tänäkin vuonna yli 60 erillistä ohjelmanumeroa kirjastoissa ja kuppiloissa Oulun seudulla.

Kirjastoissa keskustellaan kirjoista ja tavataan kirjailijoita. Tiistai-iltana ollaan Oulun Kirjallisuuden talossa. Poikkitaiteelliset Muusaklubit viihdyttävät keskiviikkona, torstaina ja lauantaina.

Lauantaina julkistetaan myös Muusa-kirjoituskilpailun voittaja ja mitellään perinteisissä henkisten lajien mestaruuskilpailuissa. Sunnuntaina Muusajuhlat vierailevat hailuotolaisella huoltoasemalla ja vieraiksi saapuvat Rosa Liksom ja Heikki Kännö. Perjantaina festivaalilla vierailee myös Alivaltiosihteeri.

Muusajuhlia järjestää Huutomerkki ry, ja festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja. Tänä vuonna tilaisuudet toteutetaan normaalia pienemmällä yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla.

Koko ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.muusajuhlat.fi. Suurin osa tapahtumista on pääsymaksuttomia.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta