Siirry suoraan sisältöön

Oulun aikuislukiossa ja Laanilan yläasteella todettiin koronatapaukset viikonlopun aikana

2.11.2020

Oulussa koronan ilmaantuvuusluku on kasvussa ja noin kaksi kertaa suurempi kuin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ilmaantuvuus yhteensä. Joukkoaltistuksia oli viime viikolla sunnuntai iltapäivään mennessä Oulussa ja lähialueilla yhdeksän. Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä noin 350 viime viikon aikana.

Viikonlopun aikana ilmeni kahdessa eri koulussa koronatartunnat. Laanilan yläasteella määrättiin koronatartunnan vuoksi ainakin yksi koululuokka ja joitakin opettajia karanteeniin. Lauantaina ilmeni altistuminen Oulun aikuislukiossa Kastellissa. Altistumisen vuoksi asetettiin karanteeniin 12 henkilöä. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Sunnuntaihin 1.11.2020 iltapäivään mennessä oli todettu 5 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin Oulussa yhteensä 73. Tartunnat ovat pääosin edelleen hyvin jäljitettävissä.

Sairaalahoidossa olevien määrä pysynyt samana

Oulussa 1.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 70,9 sataatuhatta asukasta kohti. Luku on kasvussa ja noin kaksi kertaa suurempi kuin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ilmaantuvuus yhteensä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli hoidossa 8 henkilöä sunnuntain tiedon mukaan. Määrä on pysynyt viime päivät samana. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Koronasuositukset Ouluun ajalle 29.10.–12.11.2020:

  • kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • noudatetaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • vältetään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kontinkankaan koronavastaanotto
Koronatesteihin tulisi mennä lievissäkin infektio-oireissa tai silloin, kun on perusteltu syy epäillä koronavirustartuntaa. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta