Siirry suoraan sisältöön

Oulun seudun käsityöläiset myyvät jälleen tuotteitaan yhteisessä lahjapajassa

7.12.2022

Oulun seudun käsityöläiset ovat perinteisesti kokoontuneet joulun alla saman katon alle myymään tuotteitaan, niin tänäkin jouluna. Isollekadulle, entisiin Anttilan ja K-Supermarketin tiloihin avattu pop-up-myymälä tarjoaa yksityisten ja yritysten tuotteita 21. joulukuuta saakka.

Kädentaitajien lahjapaja avattiin keskiviikkoaamuna 7. joulukuuta. Mukana on kaikkiaan kuutisenkymmentä myyjää, osa kaikki 15 päivää, osa lyhyemmän ajan.

Ensimmäisenä päivänä paikalla oli jo eläkeläinen Leila Myllylä, joka myy luonnonmateriaaleista tehtyjä joulukoristeita, joulutuoksuja sekä itse kudottuja sukkia. Hän aikoo olla myymässä tuotteitaan 13. joulukuuta saakka.

”Aika monena vuonna olen täällä ollut, en edes muista kuinka monena. Kyllä tästä on perinne tullut”, Myllylä kertoi.

Hän totesi kaupan käyneen mukavasti jo avajaispäivänä.

”Aika paljon täällä käy samoja ihmisiä joka vuosi.”

Lahjapajalta löytyy minipiparkakkutaloja ja monenlaista muuta.

Myyjien joukossa on tänäkin vuonna käsityön harrastajia, koululuokkia ja alan ammattilaisia. Nuorin myyjistä on 11-vuotias.

Tuotevalikoimassa on perinteisesti laaja kattaus erilaisia tekstiilituotteita, keramiikkaa, metalli- ja puutöitä, koriste- ja sisustustuotteita, uistimia sekä leivonnaisia, hunajaa, mausteita, yrttituotteita ja saippuaa. Lahjapajasta löytyy myös taideoriginaalien myyntinäyttely, ja ohjelmassa on luvassa myös musiikkiesityksiä.

Kädentaitajien lahjapaja 7.–21.12. 2022 osoitteessa Isokatu 33.

https://www.facebook.com/kadentaitajienlahjapaja/

https://www.instagram.com/lahjapaja/

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Leila Myllylälle kädentaitajien joulumyyjäiset ovat jo perinne. Kuvat: Pasi Rytinki

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta