Siirry suoraan sisältöön

Kärppä-pelin yhteydessä kätevästi rokote tarjolla – tartuntoja rokottamattomissa yhä eniten

22.10.2021

Kärpät vs. HIFK -ottelun yhteydessä on tulevana lauantaina mahdollisuus saada vaivattomasti koronarokote. Rokotuksia annetaan Oulun jäähallissa 23. lokakuuta kello 17-19. Ottelu alkaa kello 18, joten ennen sitä tai erätauolla voi hakea rokotteen kätevästi.

Rokotuspaikka sijaitsee E-katsomon ja F-katsomon kulmauksen takaa löytyvällä käytävällä. Rokotuspaikalta saat ensimmäisen tai toisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta. Toinen rokoteannos on mahdollista antaa, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. Saatavilla on Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.

Koronarokote suojaa tehokkaasti sairaalahoitoa vaativalta vakavalta koronataudilta. Mahdollisimman monen kannattaa ottaa rokote ennen syksyn flunssakautta. Rokotus on vapaaehtoinen ja ilmainen.

Tartuntoja eniten rokottamattomilla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui alkuviikosta tarkastelemaan alueen koronatilannekuvaa. Pohjois-Pohjanmaa alue on edelleen epidemian perustasolla, eikä linjannut uusia suosituksia epidemian hillitsemiseksi. Viimeisimpänä alueelta on purettu etätyösuositus perjantaina 15. lokakuuta.

Koronatartuntoja todetaan alueella edelleen jonkin verran, erityisesti rokottamattomassa väestössä. Sairaalahoidon tarve on säilynyt maltillisena, vaikka sairaalahoitoa tarvinneiden potilaiden määrässä nähtiin lokakuun alkupuolella nousua. Nousu näyttää tälle viikolle tultaessa kuitenkin tasoittuneen.

”Vaikka tilanne on meillä tasainen, on tärkeää muistaa, ettei epidemia ole kadonnut minnekään. Kansallisesti sairaalahoidon tarve on nousussa, ja myös Pohjois-Pohjanmaalla rokotekattavuutta pitäisi saada edelleen nostettua,” alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala sanoo.

Suoja vakavaa tautia vastaan

Kaksi rokoteannosta saaneita Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista on nyt 72,7 prosenttia ja yhden rokotusannoksen saaneita vastaavasti 83 prosenttia. Vaikka kirittävää riittää kaikissa ikäryhmissä, erityisesti huolta aiheuttavat ne yli 45-vuotiaat, jotka eivät ole ottaneet rokotetta. Heitä on Pohjois-Pohjanmaalla arviolta noin 23 000 henkilöä.

”Koronarokote suojaa hyvin koronaviruksen vakavalta tautimuodolta. Ikä, ylipaino ja perussairaudet puolestaan lisäävät sairaalahoitoa vaativan taudin riskiä,” Nevala muistuttaa.

Myös kolmansia koronarokotteita on Pohjois-Pohjanmaalla annettu immuunipuutteisille henkilöille sekä niille, jotka saivat ensimmäiset rokotteet lyhyellä annosvälillä alkuvuodesta. Nyt THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen tarjoamista myös 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisille riskiryhmille.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kärppä-pelaajat ovat olleet mukana rokotekampanjoissa. Kaikkien yhteinen etu on turvallinen katsomo. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta