Siirry suoraan sisältöön

Kärpistä ja ämpäreistä vetoapua rokotuskattavuuteen Valkean tapahtumassa

8.10.2021

Jotta rokotekattavuus saadaan nousemaan, otetaan Oulussakin parhaat voimat apuun. Joukko Kärppä-pelaajia tulee tapaamaan kannattajiaan ja jakamaan ilmaisia ämpäreitä rokotusten lomassa Valkean tapahtumaan keskiviikkona 13. lokakuuta.

Oulun Kärpät haluaa tukea Oulun kaupunkia koronarokotuksissa, jotta tapahtumiin osallistuminen ja yhteiskunnan avautuminen olisi mahdollisimman turvallista kaikille. Sen vuoksi joukko Kärppien huippunimiä on tavattavissa kauppakeskus Valkean rokotustapahtumassa keskiviikkona 13. lokakuuta kello 14-16 välisenä aikana.

Jotta kaikki keinot tulevat käyttöön, on tilaisuudessa jaossa tietenkin myös 1000 ilmaista ämpäriä Kärppien jakamana. Ämpärit on lahjoittanut LähiTapiola ja ne eivät ole mitä tahansa ämpäreitä, vaan pelastusämpäreitä.

Rokotustapahtumassa keskustellaan rokotuksista ja Oulun tautitilanteesta terveysjohtaja Jorma Mäkitalon kanssa. Myös Kärppäpelaajien kanssa voi jutella alkukauden peleistä, rokotuskattavuuden sekä yleisön tärkeydestä.

Kärppäpelaajat ovat tavattavissa ja jakavat nimmareita ja ämpäreitä Valkeassa rokotuspaikan läheisyydessä. Rokotuspaikka sijaitsee Valkean katukerroksessa, Clas Ohlsonin alapuolella, liukuportaiden vasemmalla puolella.

Tapahtumassa suositellaan maskin käyttöä, jos 1 metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Rokote avaa tien normaaliin

Koronarokote suojaa hyvin sairaalahoitoa vaativalta vakavalta koronataudilta. Rokotustempauksen avulla Oulun kaupunki, Oulun Kärpät ja LähiTapiola haluavat kannustaa vielä rokottamattomia oululaisia ottamaan koronarokote tai ottamaan toisen rokotteen. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Rokotekattavuus nousee Oulussa päivä päivältä, mutta alle 40-vuotiaista on rokotettu vasta noin 75 prosenttia ikäluokasta. Yli 50-vuotiaista on rokottamatta noin 10-15 prosenttia, mutta heistäkin mahdollisimman monen kannattaa ottaa rokote ennen syksyn flunssakautta.

 Valkean rokotuspisteellä annetaan toistaiseksi sekä Pfizerin että Modernan rokotteita. Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä koronarokotteesta on kulunut 6 viikkoa.

Valkean walk in -rokotuspiste on avoinna ensi viikolla keskiviikkona 13.10.  ja torstaina 14.10. kello 12-18. Kaikki rokotuspaikat löydät sivulta www.ouka.fi/koronarokotukset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös urheilutapahtumat halutaan järjestää turvallisesti. Rokote on ainoa tie normaaliin. Kuva: Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta