Siirry suoraan sisältöön

Kärpät kunnosti vihiluotolaisten kentän – oululaisten oma joukkue Auttava yhteisö -auttamishankkeen suojelijaksi

20.3.2021

Retkiluistelureittinsä tuhoutumisen vuoksi vastikään valtakunnan uutisiin noussut Vihiluodon kyläyhdistys sai avukseen viisi kärppäpelaajaa, kun Oulun Kärpät tempaisi Auttava yhteisö -hankkeen nimissä.

Kärppä-pelaajat tarttuivat jäähöyliin ja auttoivat Vihiluodon naapurustoa kovalla käytöllä olevan luistinkentän kunnostamisessa. Kenttää käyttävät talvisin sadat lapsiperheet, Oulunsalosta ja Kempeleestä. Tavallisesti Vihiluodon kyläyhdistys hoitaa laajoja urheilualueita naapuruston voimin.

Tino Metsävainio ja Jesse Koskenkorva, (oik.), höyläsivät jään sileäksi Kasper Puution auratessa kentän reunat.

Kärpät suojelija ja esimerkkinä

Oulun Kärpät julistautui naapuriapuun tähtäävän Oulun kaupungin Auttava yhteisö -hyväntekeväisyyshankkeen suojelijaksi. Joukkue haluaa tempauksellaan kannustaa oululaisia auttamaan omissa asuinyhteisöissään.

Mutta mitä yhteistä on naapurin auttamisella ja jääkiekolla?

”Molemmissa pitää jäsenten olla keskenään samalla sivulla”, Jaakko Niskala Kärpistä tuumi.

Myös Kasper Puutio näki molempien perustuvan pitkälti yhteistyöhön:

”Jos on jokin yhteinen tavoite, sen eteen pitää tehdä yhdessä töitä.”

Vihiluodon kyläyhdistys palkittiin

Auttava yhteisö -hanke ja Oulun Kärpät palkitsivat kentällä Vihiluodon kyläyhdistyksen ”esimerkillisestä työstä yhteisön hyväksi kahden kunnan alueella”.

Toistakymmentä vuotta kestänyt liikuntapaikkojen hoito talkoillen teki vaikutuksen myös kärppäpelaajiin.

”Tosi siistiä oli kuulla, että tällaista on. Hienoa, että useampi ihminen on valmis laittamaan itseään likoon yhteisen hyvän puolesta”, Kasper Puutio sanoi ja jatkoi naapurin auttamisesta:

”Auttamisessa varmasti ole mitään yhtä tiettyä asiaa, vaan pitäisi pystyä huomioimaan se naapurin avuntarve. Auttaa siinä määrin, mihin itse kykenee.”

”Pienetkin teot ovat tärkeitä,” Jaakko Niskala komppasi.

Vuorovaikutussuunnittelija Maiju Teeriaho luovutti Matti Niskaselle Auttavan yhteisön ja Kärppien kunniakirjan. Taustalla vihiluotolaisia perheitä.

Talkoilusta hyvä mieli

Kärpät elää parhaillaan omassa suojakuplassaan. Niinpä lapsiperheille ja vihiluotolaisille kerrottiin Kärppä-vierailusta jälkikäteen, lahjojen kautta. Kenttää käyttävät lapset saivat omaksi Kärppä-logoin varustellut kiekot ja joukkuejulisteet nimikirjoituksilla.

”Olen aina halunnut tällaisen!”, iloitsi Veikka Pirttikoski, 9, ja aikoi mennä saman tien uutta kiekkoa testaamaan.

Talkootyön ja some-välitteiseen naapuriviestinnän nimeen vannoivat vihiluotolaisnaapurit kuntarajojen molemmin puolin.

”Talkootöissä on mukava puuhastella. Auttaminen sataa omaan laariin, kun on kentät ja hiihtoladut kunnossa ja kaikilla hyvä mieli”, talkoiden vakiomies Antti Pirttikoski Oulunsalosta jutteli.

”Kukaan ei ota talkoilua sellaisena, että jotakin täytyy tehdä, vaan auttaminen lähtee omasta halusta”, kempeleläinen perheenisä Teemu Visuri täydensi.

”Kiitos Kärpille avusta ja Auttavalle yhteisölle tunnustuksestaja avusta! Tämä on hieno palkinto yhteisöllemme”, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Niskanen lausui ottaessaan vastaan kunniakirjan sekä kärppäpelaaja Jari Sailion kypärän.

Oikealta: Lenni Pirttikoski, 9, Veikka Pirttikoski, 11, ja Valtteri Visuri, 6, esittelivät ylpeinä Kärpiltä saamiansa kiekkoja. Lapset saivat omaksi myös joukkuejulisteet nimikirjoituksilla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kärpät Joona Huttula, vas., Jesse Koskenkorva, Kasper Puutio, Tino Metsävainio ja Jaakko Niskala tarttuivat jäähöylän varsiin. Auralla tasattiin myös kentän reunat. Kuvat: Riikka Airio

Lue myös

Lue lisää aiheesta