Siirry suoraan sisältöön

Karjalaisia tanssisäveliä yhdistettynä maailmanmusiikkiin kuullaan Kiimingin Syketalossa

16.9.2021

Tulevana perjantaina 17. syyskuuta kuullaan Kiimingin Syke-talossa harvinaisempia säveliä. Vierailevaksi muusikoksi saapuu jouhikonsoittaja Ilkka Heinonen.

Kansanmusiikkiliiton kiertueella oleva jouhikonsoittaja Ilkka Heinonen musisoi perjantaina Syke-talolla Kiimingissä. Heinosen tavaramerkkinä on yhdistää karjalaiset tanssisävelmät vanhan musiikin estetiikkaan ja live-elektroniikkaan.

Muusikko Heinosen jouhikko vaeltaa pyhän ja maallisen rajapinnoilla, sekä karheana että hienovaraisesti soiden. Ilkka Heinonen on helsinkiläinen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä, soittiminaan jouhikko, kontrabasso ja G-violone.

Euroopan kansanmusiikkikulttuureista vaikutteensa saaneiden yhtyeiden lisäksi Heinonen on toiminut niin solistina kuin orkestereissakin nykymusiikin ja vanhan musiikin produktioissa.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisrajoituksia ja pyydämme ystävällisesti yleisöä huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä, ja saapumaan konserttiin vain terveenä.

Konsertti järjestetään Kiimingin Syke-talossa perjantaina 17.9. klo 19 yhteistyössä Oulun kaupungin alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilkka Heinosen jouhikkoa kuullaan Syke-talossa perjantaina 17. syyskuuta. Kuva: Timo Heinonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta