Siirry suoraan sisältöön

Kari Tykkyläisen Luokkakuva-teos konservoitavana Oulun taidemuseossa

26.11.2020

Kari Tykkyläisen lasikuituhartsinen taideteos Luokkakuva (1987) on siirretty Karjasillan lukion rakennuksen ulkoseinästä pois rakennustöiden alta. Teosta kunnostetaan parhaillaan Oulun taidemuseossa.

Kari Tykkyläisen kookkaan reliefimuotoisen taideteoksen siirtäminen turvaan tuli ajankohtaiseksi Hartela Pohjois-Suomi Oy:n käynnistettyä Karjasillan Kulma -nimisen alueen rakennustyöt lokakuussa 2020.  

Luokkakuva-reliefi on valmistettu niin sanottuna hiekkavaluna kuvataiteilijan kotipihalla Pudasjärvellä, ja sen jälkeen kuvataiteilija on viimeistellyt teoksen vielä erikseen.

"Taideteoksen rakenteen kunto on melkoisen hyvä edelleen. Teoksen siirtämistyö tehtiin yhdessä Hartelan kanssa, ja yritys toteuttaa välisäilytyksen rakenteet. Taideteos on tällä hetkellä Museo- ja tiedekeskus Luupin, Oulun taidemuseon taidekokoelmien hoidon tiloissa, jossa sille tehdään hoidon toimenpiteitä", kertoo tutkija-konservaattori Päivi Kyllönen-Kunnas, joka vetää kyseistä konservointi-restaurointiprojektia.

Palaa Verstaan ulkoseinään

Teos kuuluu Oulun kaupungin kokoelmaan, ja se välisäilytetään kokoelman yhteydessä. Taidekokoelmien hoidon puitteissa taideteokselle tehdään tukirakenne- ja pintakäsittelytoiminpiteitä. Taideteos palaa peruskorjatun Karjasillan Verstas-rakennuksen ulkoseinään korttelin valmistumisen myötä.

Karjasillan Kulman alueelle ollaan kaavailtu sijoitettavaksi myös muuta julkista taidetta sekä ihmisten kohtaamisalueita.

Hartela Pohjois-Suomi Oy rakentaa Karjasillan Kulman alueelle uuden asuinkorttelin, joka pitää sisällään useita kerrostaloja.  Korttelin rakentaminen toteutetaan vaiheittain ja arvio koko korttelin valmistumiselle sijoittuu noin 8–10 vuoden päähän. Alueelle rakentuva PuhtiBulevardi tarjoaa viihtyisän kävely- ja pyöräily-yhteyden lisäksi liikunta- ja leikkipisteitä niin alueen tuleville asukkaille kuin kaikille muillekin kaupunkilaisille.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pudasjärveläisen taiteilija Kari Tykkyläisen Luokkakuva-teokselle on valmistettu erikoisteline, jolla liikuttelu käy helpommin. Kuvassa museomestarit Mika Siekkinen ja Mirva Hannula. Kuva: Päivi Kyllönen-Kunnas

Lue myös

Lue lisää aiheesta