Siirry suoraan sisältöön

Kantaa ottavien laulujen studiotyöpaja jatkuu kesäkuussa

31.5.2021

”Haluatko hioa kantaa ottavan laulusi ammattilaisten kanssa julkaisukuntoon maailman korvien ja silmien kuultavaksi? Tule muuttamaan lauluilla maailmaa,” kannustaa studiotyöpajan ohjaaja kuplettipoppari Jukka Takalo.

Seuraava Laulu ottaa kantaa -studiotyöpaja pidetään Kempeleessä ja etäyhteydellä 31. toukokuuta ja 11. kesäkuuta välisenä aikana. Studiotyöpajassa hiotaan oma kantaaottavan laulun sanoitus ja sävel äänityskuntoon ja äänitetaan se Jukka Takalon ohjauksessa.

Lisäksi syvennytään ammattimaisen studiotyöskentelyn saloihin ja kerätään oppia omiin kotistudiosessiohin tuottaja Pentti Amoren ja äänittäjä-elokuvaäänisuunnittelija Katzin kanssa.

Viimeksi syntyi yhdeksän biisiä

Viime marraskuussa ensimmäistä kertaa järjestetyssä studiotyöpajasta julkaistiin Facebookissa ja YouTubessa yhdeksän uutta kantaa ottavaa laulua.

”On tullut lauluja tehtyä, mutta en ole aiemmin päässyt niitä studiossa työstämään. Oli ihanaa päästä näkemään, minkälainen on studion työprosessi, ja saada oma kappale valmiiksi”, iloitsee studiotyöpajaan viime marraskuussa osallistunut Salka.

Työpajan järjestävät KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto TSL ry. Työpaja on osa Laulu ottaa kantaa yhteistyöverkostoa. Laulu ottaa kantaa -verkosto kokoaa piiriinsä ihmisiä ja lauluja, jotka ovat vähäosaisten puolella sekä ottavat kantaa demokratian, tasa-arvon, rauhan, suvaitsevaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

Sivusto kokoaa yhteen musiikin tekijät ja harrastajat sekä tilaisuuksien järjestäjät. Sen piiriin kuuluvat myös työväenmusiikin historian tutkijat ja tutkimusta avustavat henkilöt.

Lisätietoa tästä linkistä

Kantaa ottavia lauluja harjoiteltiin zoomin syövereissä viime maaliskuussa. Nyt kurssi avautuu tällä kertaa Kempeleessä ja etänä. Kuva: TSL

Lue myös

Lue lisää aiheesta