Siirry suoraan sisältöön

Kantaa ottavat laulut ensiesitetään etälauluklubin suorassa lähetyksessä

27.3.2021

Haukiputaalainen kuplettipoppari Jukka Takalo ohjasi maaliskuussa Laulu ottaa kantaa -etätyöpajan, jossa kymmenen laulaja-lauluntekijää teki uuden kantaa ottavan biisin. Tänään lauantaina 27. maaliskuuta biisit saavat ensiesityksensä etälauluklubilla.

Etätyöpajaan osallistui sekä tuotteliaita harrastelijamuusikoita että kokeneita alan ammattilaisia, jotka saivat ajan hengen mukaisesti Zoomilla järjestetyssä työpajassa eväitä yhteiskunnallisten laulujen tekemiseen.

”Musiikin laji oli työpajassa vapaa, joten klubilla tullaan kuulemaan hyvin monipuolinen kattaus uutta musiikkia. Uusien laulujen lisäksi kuulemme artisteilta tarinoita laulujen synnystä ja pohdintaa siitä, millaista oli ottaa kantaa musiikin keinoin”, kertovat tuottaja Tuomas Finne TSL:stä ja kulttuurituottaja Jutta Lithovius KSL-opintokeskuksesta.

Etälauluklubi lähetetään suorana Laulu ottaa kantaa -portaalin YouTubessa ja Facebook-sivulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Klubin juontaa Jukka Takalo, joka myös esittää klubilla omia laulujaan.

Klubin ja työpajan järjestävät Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus, ja se on osa Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa. Verkosto ylläpitää Laulu ottaa kantaa -verkkosivustoa, jossa julkaistaan yhteiskunnalliseen musiikkiin liittyviä artikkeleita ja videoita.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kantaa ottavia lauluja harjoiteltiin zoomin syövereissä maaliskuun ajan. Nyt laulut ovat valmiita esitettäksi. Kuva: TSL

Lue myös

Lue lisää aiheesta