Siirry suoraan sisältöön

Kansallista veteraanipäivää vietetään myös Oulussa jälleen perinteisin menoin

22.4.2023

Kansallista veteraanipäivää vietetään torstaina 27. huhtikuuta. Tänä vuonna kansallisen veteraanipäivän teema on Sotiemme opetukset – Tulevaisuutemme turvaksi. Valtakunnallinen pääjuhla on tänä vuonna Turussa.

Oulussa päivää kunnioitetaan perinteisin menoin. Lipunnostot alkavat Linnansaaressa ja Tuiran silloilla kello 9 Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry:n toimesta. Seppeleet lasketaan kello 12 Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä yhteistyössä veteraanitahojen ja Oulun ev.lut. seurakuntien kanssa. Tilaisuudessa laulaa Oulun Tammenlehväkuoro.

Oulun kaupunki kutsuu sotiemme veteraaneja ja veteraanijärjestöjen edustajia Muistojen ilta -konserttiin Madetojan saliin. Konsertissa esiintyvät Oulun Tammenlehväkuoro ja MPK Pohjois-Suomen soittokunta sekä Madetojan musiikkilukion kuoro. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Keski-ikä 97 vuotta

Oulun Sotaveteraanikuoro aloitti Muistojen ilta -konsertin järjestämisen Oulussa vuonna 1988. Oulun Sotaveteraanikuoron nimi muutettiin vuonna 2021 ja nyt kuoro jatkaa perinnettä Oulun Tammenlehväkuoron nimellä.

Ennen Muistojen ilta -konserttia veteraanit kutsutaan saattajineen kahvitilaisuuteen klo 17 alkaen ravintoa Preludiin. Kahvitilaisuuteen kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

Veteraaneja on vuoden 2023 alussa vielä lähes 3 000, heistä sotainvalideja on noin viisisataa. Veteraaniemme keski-ikä on yli 97 vuotta ja useita kymmeniä heistä on saavuttanut jo kunniakkaan sadan vuoden iän. Veteraanien puolisoita ja leskiä sekä sotaleskiä on noin 9 000.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Seppeleet lasketaan Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä ja tilaisuudessa laulaa Oulun Tammenlehväkuoro. Kuvituskuva: Jaani Föhr

Lue myös