Siirry suoraan sisältöön

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla tekee paluun Oulun kaupungin ohjelmistoon – seuraa lähetystä suorana Mun Oulusta tai lunasta ilmainen ennakkolippu

2.12.2021

Oululaisten yhteistä itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaa vietetään 6. joulukuuta 2021. Perinteinen kansalaisjuhla järjestetään Oulun Musiikkikeskuksessa, johon paikan päälle otetaan rajattu määrä yleisöä. Oulun kaupunki lähettää Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan ensimmäistä kertaa myös suorana verkkoon.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla sekä suora lähetys alkavat kello 13. Juhlan musiikillisesta ohjelmasta vastaa Oulu Sinfonia kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto ja Madetojan musiikkilukion tyttökuoro.

Juhlapuheen pitää kunnanvaltuutettu Jenna Simula, (ps). Juhla kestää tunnin. Oulun Musiikkikeskuksessa ei ole yleisökahvitusta kuten tavallisesti, mutta kahvila Preludi palvelee kello 12-13.

Maamme-laulu kruunaa juhlallisuudet

Sellisti Arto Alikoski on soittanut Oulu Sinfoniassa pian 48 vuotta. Mun Oulu kysyi muistoista ja tunnelmista, joita itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla muusikossa herättää.

”Kansalaisjuhla eroaa tunnelmaltaan täysin muista konserteista. Veteraanien läsnäolo tuntuu erityiseltä,” kertoo Alikoski.

Tämän vuoden kansalaisjuhlan ohjelman avaa Finlandia ja päättää Maamme-laulu. Molemmat aiheuttavat väristyksiä myös sellistissä.

Sellisti Arto Alikoski. Kuva: Kati Leinonen.

”Finlandia on itselleni erityisen tärkeä itsenäisyyspäivänä. Myös Maamme-laulu kuuluu samaan sarjaan. Molemmilla on minulle poikkeuksellinen asema tunneskaalassa,” Alikoski tiivistää kokemustaan.

Muita juhlan musiikkiesityksiä ovat Suomalainen rukous ja Forsfärden, Koskenlasku.

Ilmaislippua on vielä saatavilla

Oulun Musiikkikeskuksen tapahtumaan pääsee vain ennakkoon lunastetulla ilmaislipulla. Ticketmasterin lippukiintiössä on jaossa kaikkiaan 400 lippua. Ennakkolippu tulee lunastaa itselleen ja omalle seurueelle 6. joulukuuta mennessä.

Lippuja voi varata ainoastaan Ticketmasterin nettijärjestelmän kautta. Tapahtumassa on käytössä koronapassi ja myös henkilöllisyystodistus vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Tapahtuman järjestäjä seuraa viranomaisohjeita ja paikallisia rajoituksia.

Lisätietoja itsenäisyyspäivän ohjelmasta löytyy osoitteesta: www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva

Mukaan suoraan lähetykseen pääsee Mun Oulun etusivulta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Juhla näytetään suorana lähetyksenä Oulun kaupungin Mun Oulu -verkkolehdessä 6. joulukuuta kello 13. Kuva: Juuso Haarala

Lue myös

Lue lisää aiheesta