Siirry suoraan sisältöön

Kansalaisapu nostaa voimakkaasti päätään – lahjoittajia kaivataan

20.3.2020

Lähimmäisten auttaminen on synnyttänyt luovia keinoja. Apua välitetään monin tavoin muun muassa sosiaalisen median kanavissa. Miten sinä voisit auttaa, vastaa kyselyyn!

Koronatilanne on saanut ihmisten omaehtoisen hyväntekeväisyyden nousemaan. Esimerkiksi oululainen Janne Ahonen on kahden facebook-ryhmän avulla kerännyt ruoka-apua ja nimenomaan pitsaa vähävaraisille lapsiperheille.

”Kun koulut suljettiin, niin minulla tuli mieleen, että nyt saattaa monella koululaisella jäädä lounas tai lämminateria kerran päivässä saamatta. Siitä se ajatus sitten lähti”, sanoo Ahonen.

Nyt kyseessä on lapsille lahjoitettava pitsa, joka tilataan pitseriasta ja toimitetaan kotiovelle.

”Ehkä pitsa ei joka päivä syötynä ole niin terveellistä kuin kouluruoka, mutta tärkeintä tässä on auttaminen ja sitä kautta iloinen mieli, niin antajalle kuin saajallekin. Voi se tietysti olla muukin tilattava annos”, hän sanoo.

Suoraan antajalta saajalle

Ahosen idea on yhdistää facebook-sivuilla suoraan avuntarvitsija ja avunantaja.

”Minulla on jo nyt jonossa avuntarvitsijoita, mutta lahjoittajia puuttuu. Mutta haluaisin jatkossa niin, että minun roolini välittäjän poistuu ja lahjoittavat tahot voivat itse ilmoittautua mukaan suoraan facebookiin.”

”Eli jos olet yrityksen edustaja tai yksityisihminen, ja haluat lahjoittaa pitsan jollekin, voit ilmoittautua suoraan ryhmään”, hän sanoo.

Oulussa nämä facebook-ryhmät ovat: Positiivisen palautteen vallankumous Oulu sekä Apua ja iloa Oululaisille.
 

Oululainen Janne Ahonen päätti yksityishenkilönä auttaa vähävaraisia perheitä ruoka-avulla.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta