Siirry suoraan sisältöön

Kansainväliseen kasvuun tarjolla rahoitusta myös oululaisille yrityksille

23.1.2023

Business Finlandilla on meneillään uudenlainen toimintamalli kansainvälisen kasvun tavoittelemiseen. Talent-rahoitus sopii pk-yrityksille ja midcap-yrityksille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan luomalla kansainvälistymistä tukevia työ-, organisaatio- ja johtamiskäytäntöjä sekä kykyä lisätä kansainvälisten osaajien määrää suomalaisissa yrityksissä.

Rahoitusta voi hakea maaliskuun loppuun saakka. Hakemukset käsitellään rahoitushaun päätyttyä. Tämän jälkeen rahoituspalvelu avataan jatkuvasti hakemuksille.

Rahoitusta voivat saada pk-yritykset ja mid cap -yritykset, jotka hakevat kansainvälistä kasvua innovatiivisella tuotteella, palvelulla tai liiketoimintamallilla. Eli yhtiön liikevaihto saa olla enintään 300 miljoonaa euroa. Rahoituksen avulla yhtiö voi parantaa henkilöstönsä kansainvälistymiskykyä. Rahoitettujen toimenpiteiden tavoitteena tulisi olla henkilöstön kansainvälistymisosaamisen lisääminen.

Talent-rahoituksen enimmäismäärä on 50 000 euroa. Business Finlandin rahoitus kattaa 50 prosenttia hankkeen kustannuksista, jotka eivät saa ylittää 100 000 euroa. Rahoitus on avustus, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Ennakkoa ei makseta – koko rahoitus maksetaan loppuraportin valmistuttua.

Business Finland arvioi päätöksiä tehdessään aina sovelluksen sisällön lisäksi yrityksen liiketoimintaa kokonaisuutena: kilpailuetua ja kasvusuunnitelmaa, tiimiä ja rahoituksen riittävyyttä. Yrityksen on erotuttava kilpailijoistaan kansainvälisillä markkinoilla ja saavutettava viennin kasvu.

Rahoitusta vaikka pilottiin

Rahoitusta voidaan myöntää kansainvälistymisen eri vaiheissa oleville yrityksille.

Kansainvälistymisen alkuvaiheessa olevat yritykset voivat kehittää henkilöstönsä osaamista esimerkiksi tekemällä nykytila-arvioita, pilotoimalla uusia toimintamalleja tai kehittämällä rekrytointiprosessiaan.

Vahvan kansainvälisen kasvun vaiheessa olevat yritykset voivat keskittää henkilöstön kehittämisen esimerkiksi kansainvälisen kulttuurin rakentamiseen, esimiestyönsä kehittämiseen tai uusien toimintamallien kokeiluun.

Globaaleilla kansainvälisillä markkinoilla toimivat edelläkävijäyritykset voivat keskittää henkilöstön kehittämisen esimerkiksi uuden globaalin toimintamallin suunnitteluun ja pilotointiin tai oman toimintamallinsa muuttamiseen kaupalliseksi palvelutuotteeksi.

Lisätietoja tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Business Finland on avannut uuden Talent-avustusrahoituksen kansainvälistyville pk-yrityksille. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta