Siirry suoraan sisältöön

Kalastuksen sääntöjä Hartaanselällä, Oulujoella ja Sanginjoella muutettu

8.6.2022

Oulun kaupunki on muuttanut kalastuksen sääntöjä Hartaanselällä, Oulujoella ja Sanginjoella. Kalastajia koskevat nyt aiempaa tiukemmat saalisrajoitukset. Muutoksia on tullut myös Hartaanselällä sallittuihin pyyntivälineisiin.

Kalastajat voivat tarkistaa kalastusalueet lupaehtoineen kaupungin verkkosivuilta. Jokaiselle vesialueelle on nimetty numero, ja aluekohtaisilla sivuilla on lueteltu sallitut pyyntimuodot ja niihin mahdollisesti liittyvät rajoitukset.

Hartaanselällä saalisrajoitus on nyt enintään yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti kalastusvuorossa vuorotteluaikana ja muulloin yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti vuorokaudessa.

Hartaanselän erityiskalastusalueella saalisrajoitus on nyt enintään yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti kalastusvuorossa vuorotteluaikana ja muulloin yksi lohi tai taimen kalastajaa kohti vuorokaudessa.

Lisämuutoksena otto-onginta on alueella kielletty venekalastusvuoron aikana. Venekalastusvuoron aikana sallitaan Kuusisaaressa kaikki muu vapaakalastus paitsi spinflugakalastus.

Hartaanselkä on erittäin suosittu kalastausalue. Ruuhkaisuuden vuoksi Hartaanselän erityiskalastusalueella otettiin kesällä 2021 käyttöön vuorokalastus ja sitä jatketaan tänäkin kesänä. Vuorottelupäivät ovat voimassa alueella kesäkauden ruuhkaisimpana aikana 15.6–15.9. Veneestä kalastajille ja rannalta kalastajille on annettu omat kalastusaikansa.

Oulujoella ja Sanginjoen Lemmenpolulla erityiskalastusalueilla 5a ja 5b saa ottaa korkeintaan kaksi kirjolohta vuorokaudessa.

Oulun kaupunki omistaa vesialueita 6500 hehtaaria, joista merialuetta ja jokisuistoa on noin 5600 hehtaaria. Sisävesistä tärkeimmät ovat Oulujoki, Sanginjoki, Pyykösjärvi, Valkiaisjärvi ja Niilesjärvi. Ylikiimingistä Ahmasjärvi on kaupungin omistama.

Kirjolohi-istutukset alkoivat kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona. Istutuspaikkoja ovat Sanginjoen Lemmenpolku ja Oulujoella Heikkilän suvanto sekä Värtön ranta.

Tietoa Oulun kaupungin vesialueista, veneenlaskupaikoista ja kalastussäännöistä löydät nettisivuilta osoitteesta ouka.fi/kalastus.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Saalisrajoituksia on tiukennettu muutamilla Oulun kaupungin kalastusalueilla. Kuva: Martta Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta