Siirry suoraan sisältöön

Kalaa, kulttuuria ja poniajelua – Kaksipäiväiset Siikamarkkinat Hailuodon syksyn vetonaulana

8.10.2021

Hailuodon perinteikkäät Siikamarkkinat järjestetään tänä vuonna 9.-10. lokakuuta Marjaniemen satama-alueella. Luvassa on tietysti kalatuotteita, mutta myös paljon ohjelmaa kulttuurinnälkäisille.

Kaksipäiväinen Marjaniemen satama-alueen tapahtuma kerää yhteen myyjiä niin lähialueilta kuin kauempaakin. Myynnissä on tuoreen kalan lisäksi kalajalosteita, syksyn satoa, erilaisia herkkuja paikalla nautittavaksi, käsitöitä ja muita mielenkiintoisia markkinatuotteita. Ostosten lomassa markkinavieraat voivat seurata monipuolista markkinaohjelmaa. Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan erityisesti terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseen ja kestäviin valintoihin.

Siikamarkkinoiden portit aukeavat lauantaina klo 10. Tapahtuman avaa Hailuodon kunnanhallituksen puheenjohtaja Maarit Parrila.

Kirjallisuutta Luotsihotellissa

Lauantain ohjelma on toteutettu yhdessä Hailuodon Musiikkipäivien muusikoiden Silja Lassilan, Sinikka Ala-Leppilammen, Ville Mankkisen, Ari Kivelän sekä Jackie Shin kanssa, luvassa on siis klassisen musiikin pienkonsertteja eri aikakausilta koko lauantain ajan.

Lauantaina kulttuurinnälkäisille on tarjolla Luotsihotellin Luotosalissa Louhela & Lastikka -kirjallisuustunti, jossa ovat haastattelussa kirjailija Liisa Louhela sekä runoilija Pirkko Lastikka. Ohjelmassa kuullaan myös molempien teoksia kirjailijoiden itsensä lukemana.

Liisa Louhela on hailuotolainen kirjailija, jonka esikoisteos Kaikkeus on meidän ilmestyi tänä vuonna. Pirkko Lastikka on hailuotolainen runoilija, jonka tuorein ja odotettu runokokoelma Aallokkokivi julkaistiin elokuussa. Lastikka on uusimmalla teoksellaan jo toista kertaa ehdokkaana Botnia-palkinnon saajaksi.

Lapsillekin paljon tekemistä

Sunnuntaina Luotsihotellin Luotosalissa käynnistyy koko päivän ajan pyörivä RentoVillan palautumisen ja rentoutumisen työpaja, jossa kävijät pääsevät testaamaan muun muassa äänimalja- ja pallohierontaa.

Sunnuntain pääesiintyjänä on nosteessa oleva artistitulokas Arppa. Vilpittömällä musiikillaan hurmaavan Arpan musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa. Arpan energinen improvisaatioon perustuva live-elämys on mielenkiintoinen. Musiikkiesitysten lisäksi markkinaväkeä lämmittelee ostoslihasten venyttelyjumpalla koko viikonlopun Ärsyttävän pirteä PT Pirteä Emmi Hämäläinen.

Lapsille tekemistä tarjoilevat koko viikonlopun ajan useat eri toimijat. Luvassa on muun muassa ilmaista poniajelua, arpajaisia, vohvelinpaistoa ja rastisuunnistusta.

Lisätietoja ja bussiyhteydet Oulusta tästä linkistä

 Siikamarkkinoiden ohjelma:

Lauantai 9.10.

10:00 Siikamarkkinat aukeavat

10:15 Ostoslihasten venyttelyjumppa

11:00 Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Maarit Parrila avaa tapahtuman

11:05 Hailuodon Musiikkipäivien muusikot

12:45 Ostoslihasten venyttelyjumppa

13:00 Hailuodon Musiikkipäivien muusikot

14:00 Kirjallisuustunti Louhela & Lastikka

14:45 Ostoslihasten venyttelyjumppa

15:00 ja 17:00 Hailuodon Musiikkipäivien muusikot

Sunnuntai 10.10.

11:00 Siikamarkkinat aukeavat

11:05 Rentovillan palautumisen ja

rentoutumisen työpaja aukeaa

11:45 Ostoslihasten venyttelyjumppa

12:00 Arppa

13:45 Ostoslihasten venyttelyjumppa

14:00 ja 15:00 Arppa

Poniajelua ilmaiseksi koko viikonlopun sekä arpajaiset, vohvelinpaistoa ja rastisuunnistusta lapsille

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sympaattinen Marjaniemi Luotsihotelleineen kutsuu kalan- ja kulttuurinälkäisiä tulevana viikonloppuna. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta